Foutloos Zwanenburg blijft op koers voor periodetitel

Zwanenburg heeft ook de zevende wedstrijd op rij gewonnen. De koploper van de zondag vierde klasse C was met 1-3 te sterk voor RCH en is daarmee op de drempel van het winnen van de eerste periode.

In Heemstede kende de ploeg van Mehmet Simsek een droomstart. Binnen vijf minuten stond er al een 0-2 voorsprong op het scorebord door doelpunten van Joshua von Mauw en de van Pancratius teruggekeerde Rick van Veen. Een perfect begin voor de Zwanenburgers, die dit niet meer uit handen gaven. RCH herpakte zich en kreeg zelfs een licht veldoverwicht. Dat leverde ook een aantal kansen op voor de thuisploeg, alleen ontbrak het aan de juiste precisie.

Vlak na rust besloot Zwanenburg opnieuw aan te zetten. Op aangeven van de vlak daarvoor ingevallen Bas van Leijden kreeg Van Veen een enorme mogelijkheid, maar hij raakte het houtwerk. Met een uur op de klok viel de derde treffer alsnog via Van Leijden. De wedstrijd leek op slot, totdat RCH een kwartier voor tijd door een benutte strafschop van Xander Roosen terug in de wedstrijd kwam: 1-3. De gasten hielden echter stand en gaven met deze zege een vervolg aan de fraaie reeks.

Volgende week kan Zwanenburg het karwei afmaken door op eigen veld te winnen van middenmoter MMO en de periodetitel te pakken. Een week later staat dan de topper tegen NFC op het programma. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.