Foto: Alex van Elven

Fraai doelpunt Joël Cornwall (Sporting Martinus) voldoende voor drie punten in Diemen

Na het bereiken van de knock-outfase van de districtsbeker is Sporting Martinus ook in de zondag derde klasse C goed van start gegaan. De ploeg van Tom Verhoek versloeg Diemen met minimaal verschil. Joël Cornwall was met de enige treffer van de middag de matchwinner.

De wedstrijd zat lange tijd op slot en vroeg om een doelpunt om het duel open te breken. Er waren weinig mogelijkheden voor beide doelen, met een licht veldoverwicht voor de Amstelveners omdat Diemen dit bewust toeliet. Verder dan een paar pogingen van afstand kwamen beide ploegen niet.

Een standaardsituatie bracht hier na de rust verandering. Joël Cornwall werd vlak voor het strafschopgebied onderuit gehaald en ging zelf achter de bal staan om de vrije trap te nemen. Deze krulde hij op fraaie wijze binnen, buiten het bereik van de keeper: 0-1.

Met een achterstand op het scorebord nam Diemen meer het initiatief. Omdat de aanvallers niet in hun beste vorm staken, werd er nauwelijks een kans gecreëerd door de ploeg van Mark Steur. Martinus-doelman Niels Wuthrich had een vrij eenvoudig middagje. Nadat Diemen-middenvelder Boaz Saam met twee keer geel vroegtijdig kon inrukken, kwamen de bezoekers helemaal niet meer in gevaar. In de tegenstoot kreeg David Soesan nog een enkele kans om de score te verdubbelen, alleen liet de invaller dat na.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto Alex van Elven

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)