Frank Schilder van Zwaluwen’30 naar De Dijk

Hoofdklasser De Dijk heeft zicht versterkt met de bijna 23-jarige centrale verdediger Frank Schilder van zaterdag eersteklasser Zwaluwen’30. Schilder speelde zijn hele leven bij FC Volendam, maar een blessure stond een contract in de weg.

Schilder: “Ik heb eigenlijk mijn hele leven bij Volendam gespeeld. Ik ben er begonnen in de F2 toen ik zes jaar was. Tot mijn twintigste heb ik in Volendam gespeeld. Zoals het hier gaat als je goed bent, kon ik de overstap maken naar de FC. Ik heb zelfs mijn debuut in het eerste gemaakt.”

Schilder speelde vijf wedstrijden in het eerste van FC Volendam dat toen (2011/2012) getraind werd door Gert Kruys. Schilder: “Ondanks mijn debuut als linksback heb ik nooit een contract getekend. Ik scheurde mijn buitenmeniscus en daar zelfs drie keer aan geopereerd. Ondanks de voorgeschreven rust ben ik waarschijnlijk toch te vroeg begonnen.”

Daarna stapte de inwoner van Volendam over naar Zwaluwen’30 in Hoorn. Vorig jaar wist hij met zijn club (door een beslissingswedstrijd van Swift te verliezen) de nacompetitie niet te halen. Dit jaar is Zwaluwen wel zeker van het toetje van het seizoen. Schilder: “Ik wil met Zwaluwen het seizoen zo goed mogelijk afmaken. Promotie zou geweldig zijn.”

Bij De Dijk is Schilder gehaald voor de linksback positie, maar als centrale verdediger en zelfs als rechtsback kan hij ook goed uit de voeten. Schilder: “Hoe De Dijk precies bij mij is gekomen weet ik niet. Eerder werd ik al eens bekeken door JOS/Watergraafsmeer en een week later zat De Dijk ook ineens op de tribune. Het is een club met een hoop potentie en ik maak daar graag onderdeel vanuit.”

Schilder, student aan de PABO, blijft voorlopig nog in Volendam wonen. Schilder: “Ik ga eerste mijn studie afmaken en dan zie ik wel weer verder.”

Foto website FC Volendam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!