Lionel Frederik

Frederik verlaat Blauw Wit voor HFC

Amsterdammer Lionel Frederik speelt komend seizoen voor hoofdklasser Koninklijke HFC in Haarlem. Hij verlaat dus Blauw Wit waar hij het afgelopen seizoen topscorer werd. “Ik ben hele blij met deze overgang”.

De afgelopen weken was er van meerdere clubs interesse voor de technische aanvaller. Frederik: “Het is eigenlijk al heel lang bekend dat ik naar HFC ga maar we hebben het allebei stil gehouden omdat zowel Blauw Wit als HFC nog in de playoffs zat. Nu is het alles duidelijk (Blauw Wit blijft in de eerste klasse en HFC voor 99% zeker in de hoofdklasse, red.) dus kunnen we het naar buiten brengen”. De 25-jarige aanvaller vervolgt: “Ik heb het ook stilgehouden omdat ik een beetje gek werd van alle clubs die me benaderden. Dat gaf veel rust en wilde me op het voetbal concentreren. Ik heb wel contact gehad met andere clubs maar er is nooit iets concreet geworden”.

Frederik speelde twee jaar voor Blauw Wit en was daarvoor actief bij DWV, DWS en Ajax zaterdag. Allemaal clubs in Amsterdam. Nu maakt hij dus de stap naar Haarlem. Frederik: “Dat het iets verder weg is maakt me niet uit. Dat heb ik er graag voor over. Alles is daar perfect geregeld en ze spelen natuurlijk in de hoofdklasse. Toen ik een akkoord had met HFC was dat nog niet zeker maar ik wist gewoon dat het goed zou komen en ze niet zouden degraderen”.

Bij HFC zijn ze zeer in hun nopjes met de komst van de snelle en behendige aanvaller. Hoofdscout Ewoud Zeeman: “We volgen Lionel al een tijdje omdat een veel scorende spits voor elke club interessant is. Dit seizoen werd het echter door blessures (Martijn Tjon-A-Njoek) en vertrek (Boy Visser) noodzakelijk dat er aanvallende versterking bij zou komen. Lionel stond bovenaan ons lijstje omdat hij bij Blauw-Wit heeft bewezen het niveau van de top van de eerste klasse aankan en omdat de verschillende scoutingsrapporten –en vooral die na de wedstrijd tegen EDO- louter positief waren, hebben we alles in het werk gesteld om Lionel binnen te halen. En gelukkig met resultaat.”

Foto: Jaap Eijsing

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)