Fris Ouderkerk pakt ruime zege op zwak TABA

Sv Ouderkerk heeft zich gerevancheerd voor de zeperd vorige week tegen Diemen. In Ouderkerk was tegenstander TABA het slachtoffer van een fris spelende thuisploeg (8-1). Een aantal doelpunten waren van grote schoonheid. Ouderkerk lijkt de spirit weer terug te hebben gevonden, daarbij in het zadel geholpen door een zwak TABA. ‘We hebben ons te makkelijk de kaas van het brood laten eten’, aldus een teleurgestelde TABA-trainer Rudy Driel.

Na vier minuten waren de bezoekers nog wel gevaarlijk met een goed schot van Arif Unlu, maar keeper Danny van der Woude stond een treffer in de weg. Vervolgens stichtte Serra Jozefzoon gevaar voor de ploeg van Martin van Egmond, waarna in de negende minuut de openingstreffer op de borden kwam. Na goed doorzetten van Tom van Rossum belandde de bal in het strafschopgebied bij Pepijn Scholte. Met enkele snelle voetbalwegingen flitste hij naar voren en schoot raak: 1-0.

Ouderkerk nam daarna wat gas terug en dat kwam de ploeg duur te staan. Na een eerste waarschuwingsschot van Marcus Staphorst gooide linksbuiten Fatih Karaburun van TABA de bal prima voor, waarna zijn ploeggenoot Unlu de bal tot doelpunt promoveerde. Deze 1-1 was een streep door de rekening van Ouderkerk, dat zich echter niet van de wijs liet brengen.

TABA moet nog even wennen aan en hoger niveau volgens trainer Rudy Driel

Na bijna een half uur kwam de ploeg dan ook weer op voorsprong. Een fraaie combinatie tussen Van Rossum en Niels Laurent bracht de bal bij Scholte, die bij de tweede paal binnen kon tikken (2-1). Vier minuten later had Laurent (met Van Rossum en Spronk Ouderkerks beste spelers) opnieuw een hoofdrol. Hij ging goed door en behield balbezit bij het strafschopgebied van TABA. Jerom Meester krijgt de bal en legt vervolgens af op Van Rossum, die prachtig in de kruising schiet (3-1).

Voor rust kwam ook nog doelpunt nummer vier tot stand. Aanvoerder Spronk had een mooie voorzet vanaf de rechterflank, Scholte kopte door naar spits Floris van der Linden; die beheerst afrondde (4-1).

Toen vlak na rust een heel snel doelpunt viel was het bedaan met TABA. Van der Linden kwam in het strafschopgebied en met wat hulp van TABA-doelman Yannick Driel (zoon van de trainer) zorgde hij voor de 5-1. Overigens hield de jonge Driel (19) zijn doel ook een aantal keer knap schoon.

Er volgden nog drie Ouderkerkse doelpunten. Uitblinker Van Rossum (schot van afstand), Mitchel Melissen (intikker) en Meester (schot in doelmond) zetten hun naam (nogmaals) op het bord.

Uitblinker Tom van Rossum

Het Ouderkerse publiek kon dus tevreden zijn na de ruime nederlaag van vorige week tegen Diemen. Voor TABA-trainer Rudy Driel kon viel er wat minder van te genieten. ‘In de rust was ik aardig boos. Niet iedereen geeft thuis en dan wordt je overlopen. Vorig seizoen speelden we vijfde klasse. Daarin kun je nog wel wat goedmaken. Maar in de vierde klasse zijn ploegen effectiever, je fouten worden afgestraft. Vorige week tegen Swift konden we eerst aardig meelopen, maar werden daarna weggespeeld.’

Driel houdt het vertrouwen in zijn ploeg. ‘Er zitten een heleboel A-junioren in de selectie. Sommigen zijn nog te licht, anderen kloppen aan de deur. Daarnaast moet ik nog wat jongens terugkrijgen, en dat zijn niet de minsten. Uiteindelijk komen we dan uit op een selectie van veertig man, genoeg keus dus. Ik houd het vertrouwen erin, want ik weet wat de jongens kunnen.’

Hekkensluiter TABA wacht volgende week een lastige thuiswedstrijd tegen NFC (6 punten uit 2 duels), terwijl middenmoter sv Ouderkerk op bezoek gaat bij het nog op de eerste overwinning wachtende Ankarasport (1 uit 2). Klik hier voor alle uistlagen, de stand en het programma.