Home / Algemeen / Frustrerende nederlaag voor oppermachtig OFC

Frustrerende nederlaag voor oppermachtig OFC

Zondag eersteklasser heeft in Oostzaan een pijnlijke 1-2 nederlaag geleden tegen Uitgeest. De ploeg van Imdat Ilguy grossierde in het missen van kansen. Alleen Dave Hertog wist het doel te treffen.

“Als je niet scoort kun je geen wedstrijd winnen en wij kunnen ook niet op de nu spelen dus dan verlies je”. Het zijn de woorden van een erg teleurgestelde trainer Imdat Ilguy. Hij zag zijn ploeg legio kansen missen tegen Uitgeest. “ We moeten bij de rust gewoon met drie of vier nul voor staan. Het is dan maar 1-0. Ik zeg in de rust nog dat we geconcentreerd moeten beginnen, want daar ging het dit seizoen al vaker mis, en voordat je het weet staat het 1-1.”

Foto Rob Beense: En weer gaat hij er niet in voor OFC
Foto Rob Beense: Dave Hertog makat op schitterende wijze de 1-0

Nog binnen het kwartier staat OFC op een 1-0 voorsprong. Jermano Lo Fo Sang breekt door via de linkerkant en legt goed terug op Dave Hertog die de 1-0 maakt. Daarna stapelen de kansen zich op. Diverse een op een situaties worden verprutst en OFC kan het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. Ilguy: “Met alle respect voor Uitgeest maar dat is echt geen ploeg die de middenmoot gaat halen.”

Maar toch verliest OFC. Weer is het concentratie gebrek dat de club de das om doet.  Ilguy: “Een duel op de rand van het strafschopgebied wordt verloren en de afgeslagen bal wordt direct over de keeper geschoten. Ik heb de aanleiding niet eens goed kunnen zien.”

Foto Rob Beense: Jermano Lofosang  (r) gaf de assist bij de 1-0
Foto Rob Beense: Jermano Lofosang (r) gaf de assist bij de 1-0

Daarna sluit de angst weer in de ploeg. In plaatst van verzorgd combinatie voetbal wordt er veelvuldig de lange bal gespeeld. Het levert wel kansen op maar die zijn, net als in het eerste bedrijf, niet aan OFC besteed. Ilguy: “ Weer krijgen we zoveel 100% kansen en staan we oog in oog met de keeper. Het is zo frustrerend! Nadat we weer een kans om zeep hebben geholpen kot Uitgeest er uit. Een verdediger denkt aan buitenspel, wat het dus niet is, en zij kunnen zo alleen op de keeper af. Hij legt hem zelfs nog breed op een medespeler en het is 1-2. “

Foto Rob Beense: DAve Hertog zorgde voor de enige Oostzaanse treffer
Foto Rob Beense: DAve Hertog zorgde voor de enige Oostzaanse treffer

Dave Hertog kon oog in oog met de doelman ook niet voor de gelijkmaker zorgen en dus verliest OFC met 1-2 van Uitgeest. Ilguy: “ Het is onbegrijpelijk. We krijgen zo veel kansen. Als je zo goed speelt ……Het is frustrerend. We hebben zelf moeite om te scoren en we geven de doelpunten ook nog zo makkelijk weg. De aanval mist scherpte en de verdediging concentratie.”

Foto boven Rob Beense:  De 1-2 van Uitgeest in de maak