Home / Algemeen / Furgel Fabies redt punt voor Amstelveen in Kockengen

Furgel Fabies redt punt voor Amstelveen in Kockengen

Amstelveen Heemraad heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Kockengen. Furgel Fabies bezorgde de ploeg van Laurens ten Heuvel het gelijkspel: 1-1. Hierdoor klommen de Amstelveners naar de twaalfde plek in de zaterdag derde klasse C.

De door blessures en schorsingen al gehavende ploeg van Amstelveen zag voor de wedstrijd nog eens twee spelers afvallen door omstandigheden. Hierdoor moest er weer geschoven worden en dat komt het automatisme niet ten goede. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er door de beide ploegen wat onrustig gespeeld en daardoor was er redelijk veel balverlies. Na een kwartier was de eerste mogelijkheid voor Kockengen. Michel Zeldenrijk kreeg een aardige kopkans, maar Mike Lesmeister tikte de bal naast.

Vlak daarna was diezelfde Zeldenrijk wel trefzeker. Hij pikte een te zachte terugspeelbal op, speelde Lesmeister uit en schoof beheerst de 1-0 binnen. In de extra tijd van de eerste helft was Kockengen dicht bij de 2-0. Een prima verdedigende actie van Sven Boelsma op de in buitenspel staande Jelmer Versloot werd bestraft met een strafschop. De penalty van Zeldenrijk werd goed gekeerd door Lesmeister.

Na de rust was Amstelveen een stuk dominanter. Het leek dat de gestopte penalty kracht had gegeven aan de bezoekers. Kevin Nlandu zag zijn inzet rakelings het doel gaan en Maxim Perels was ook niet trefzeker. Aan de andere kant haalde Yann Heurtin nog een bal van de lijn, anders was de achterstand verdubbeld. Na ruim driekwart wedstrijd was een moment van onoplettendheid achterin bijna de definitieve klap voor Amstelveen. Zeldenrijk dook geheel vrij op voor Lesmeister, maar weer moest hij buigen
voor de uitblinker aan Amstelveense zijde. Met een geweldig reactie voorkwam de sluitpost een tweede tegentreffer.

Een kwartier voor tijd kreeg Amstelveen zijn beloning. Met een geweldige uithaal van zo’n 25 meter verraste Furgel Fabies de te ver voor zijn doel staande Tobias Zchammer: 1-1. Beide ploegen kregen in de slotfase genoeg mogelijkheden op de overwinning, maar konden na afloop ook leven met het punt. Hierdoor passeert Amstelveen CTO’70 op de ranglijst. Over twee weken krijgen de Amstelveners de foutloze (gedeeld) koploper NiTA op bezoek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek