Furkan Özer (Zeeburgia) derde versterking voor AGB

Na een halfjaar gestopt te zijn geweest trekt Furkan Özer zijn voetbalschoenen weer aan. De 25-jarige verdediger draagt volgend seizoen het shirt van AGB en komt over van Zeeburgia. Bij de kersverse eersteklasser is Özer de derde aanwinst, na Mahir Ünver en Ibrahim Akkabi (beide Hoofddorp).

Zijn eigen lunchroom in Amsterdam-West, dit seizoen geopend, kon de centrale verdediger niet meer combineren met voetballen bij Zeeburgia. Daarom was Amsterdam-Oost vanwege de afstand en tijd geen optie meer. “AGB is een stuk dichterbij, op tien minuten van mijn huis en werk. Bovendien loopt het nu beter met mijn zaak, waardoor ik het voetballen weer op kan pakken. Ik heb ook zin in een nieuwe uitdaging.” Özer was door meer clubs benaderd, maar had het beste gevoel bij de ploeg van Senel Cebar. Via Omar el Aamrani, een goede vriend van hem, kwam hij met de club in contact. “Het gesprek met Cebar verliep goed. Hij was heel eerlijk: de besten spelen. Die eerlijkheid is fijn.”

De opmars van de club, in twee seizoenen van de derde naar de eerste klasse, sprak de mandekker ook aan. “De club is erg ambitieus. Ze willen het rustig doen, stapje voor stapje en steeds iets omhoog. Daarnaast halen ze ook niet een hele nieuwe selectie, zoals meer clubs in de eerste klasse. Er komen slecht drie nieuwe spelers. Ze willen echt aan een team bouwen.”

Dat laatste is volgens Özer de kracht van AGB. Hij zag zijn nieuwe club in de tweede seizoenshelft een paar keer spelen. “Dat zag er echt goed uit. Ik denk dat we serieus voor een plek bij de top-6 kunnen gaan. Iedereen kent elkaar goed, speelt al langere tijd samen en dat is een groot voordeel.” Bij de kampioen van de zondag tweede klasse B moet hij in het centrum van de verdediger Mitchell de Vries opvolgen, die voor een terugkeer naar Diemen koos. Volgend seizoen komt Özer met AGB in de eerste klasse ook zijn oude club Zeeburgia tegen.

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!