Fusie DWV/Volewijckers een feit

Vandaag om 12.00u vond er een heuse persconferentie plaats bij voetbalvereniging De Volewijckers in Amsterdam Noord. Achter de tafel zaten Peter van Splunter namens DWV, portefeuillehouder sport van Amsterdam Noord Kees Diepeveen en Volewijckersvoorzitter Rob Schulp. Uit de persverklaring die Schulp voorlas bleek dat de kogel door de kerk is.  Vanaf het seizoen 2013-2014 zullen DWV en Volewijckers gefuseerd zijn tot één club, spelend op het terrein van Volewijckers. Daarna mocht de pers vragen stellen. En die waren er wel.

Hoewel het nu eindelijk is uitgesproken rijzen er nog wel een aantal vragen over de praktische uitvoering van de fusie. DWV kampt met een schuldenlast en daar zit Volewijckers natuurlijk niet op te wachten. Diepeveen stemt dan ook in met de voorwaarde van Volewijckers om straks een schuldenvrij DWV te ontvangen. De stadsdeelraad moet hier nog wel mee instemmen, maar Diepeveen ziet dat positief in. Ook zal de gemeente het nodige gaan opknappen aan het huidige complex van Volewijckers. Er zal een tweede kunstgrasveld bij komen en de tribune en het clubhuis krijgen een opknapbeurt. De financiële zaken hieromtrent worden bewust nog niet buiten gebracht. De verwachting is dat de deelraad in maart, uiterlijk april zal instemmen met de plannen.

Rob Schulp, Peter van Splunter en Kees Diepeveen

Diepeveen benadrukte verder dat de fusie precies in de plannen van het stadsdeel past. Er moeten sterkere clubs komen op betere accommodaties.

En dan is er nog het gevoelsmatige aspect. DWV en Volewijckers zijn beide clubs met een groot verleden, maar nu dus met een andere toekomst. Er werd gevraagd naar de nieuwe naam en naar het nieuwe tenue. Op het gezicht van beide clubmensen viel af te lezen dat hier nog lang over gepraat zal worden. Of zoals Peter van Splunter het zei:’Het is onvermijdelijk dat er iets verloren zal gaan.’ Van Splunter zei verder dat de situatie op sportpark Elzenhagen echt onhoudbaar is geworden en dat dit de doorslag heeft gegeven om nu de knoop door te hakken.

Zo werd vandaag een einde gemaakt aan de tweehonderd jaar historie die beide clubs gezamenlijk hebben. Het oude moet worden losgelaten om het nieuwe te kunnen beginnen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)