Fusie in Aalsmeer goedgekeurd.

Aalsmeer, Rkav en Jong Aalsmeer United kunnen de fusiegesprekken gaan afronden. Dat meldt de website Voetbal In Aalsmeer. De gemeenteraad van Aalsmeer heeft donderdagavond de begroting 2013 met 16 tegen 5 stemmen goedgekeurd. Coalitiepartijen CDA, AB en PACT stemden voor, VVD stemde tegen. In de begroting zijn de kosten opgenomen voor de totstandkoming van de fusieclub.

Aalsmeer-voorzitter Cor Geleijn klinkt kort na het raadsbesluit verheugd. “Dit is een mooi en heel belangrijk besluit voor het Aalsmeerse voetbal. Vooral voor de jeugd, zij weten nu waar ze aan toe zijn. Straks voetballen op één complex. Daar was het voornamelijk om te doen. We kunnen en gaan nu doorpakken. In ons onderlinge overleg hebben we al veel bereikt, later komen we met het volledige plan naar buiten”, aldus Geleijn.

Het laatste woord is straks aan de leden die begin volgend jaar het totaalplan ter goedkeuring krijgen voorgelegd. In de tussentijd zullen de clubs de verdere details gaan invullen. Tot nu toe zijn alleen de hoofdlijnen bekend: locatie op het RKAV-complex, ruim zes velden, waarvan tweeënhalf uit kunstgras, uitbreiding van het clubgebouw of nieuwbouw en 24 kleedkamers.

Over clubnaam, clubkleuren, wel of niet op twee speeldagen prestatiegericht voetbal, financiele constructie over bijdrage clubs, etc is nog geen duidelijkheid. Wordt clubnaam Aalsmeer United? Geleijn donderdagavond: “Daar ga ik nog niets over zeggen. Dat vertellen we pas als het volledige plan op tafel ligt.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)