Fusieclub FC Aalsmeer wint eerste echte wedstrijd van Amstelveen

Het eerste zaterdagteam van de nieuwe fusieclub FC Aalsmeer (Aalsmeer en RKAV) heeft haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen gewonnen. Aan de Sportlaan in Amstelveen werd Amstelveen Heemraad met 1-3 verslagen.

Amstelveen Heemraad heeft, na het verlies van vorige week tegen DCG, ook zijn tweede wedstrijd verloren. Nu was zaterdag tweedeklasser FC Aalsmeer met 1-3 te sterk. Aalsmeer begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na acht minuten bijna op voorsprong. Een snelle aanval belandde voor de voeten van de van VVSB teruggekeerde Calvin Koster en die haalde verwoestend uit. Zijn inzet liet keeper Jorn Oerlemans kansloos, maar de lat stond een voorsprong in de weg.

Actie

Na een kwartier kwam Amstelveen beter in de wedstrijd en het spel golfde op en neer. Kort voor rust viel alsnog de beslissing. Achterin was de communicatie bij Amstelveen even ver te zoeken en Calvin Koster schoot de bal onder Jorn Oerlemans door. Twee minuten later viel de 0-2. Een terugspeelbal vanaf het middenveld werd opgepakt door Oerlemans en de goed fluitende van Os gaf een indirecte vrije trap op zo’n vijftienmeter van de goal. Burak Sitil zag de muur niet goed staan en schoot laag in. Oerlemans dook over de bal heen en Aalsmeer ging met een comfortabele voorsprong de rust in.

Foto Hans van Beek: Anthony Servinus won haar eerste echte wedstrijd van het seizoen

Na rust begon Amstelveen sterk en binnen twee minuten schoot Maarten Zwaan de aansluittingstreffer binnen, na goed voorbereidend werk van Dirk Franken. Drie minuten later was de wedstrijd beslist toen Aalsmeer weer scoorde. Na een scrimmage in de zestien bij Amstelveen kreeg Thomas Harte de kans op 1-3. In de scrimmage verloren beide ploegen een speler. Jaël Vreugd en Calvin Koster moesten geblesseerd het veld verlaten.   Na deze 1-3 speelde Aalsmeer de wedstrijd gedecideerd uit en bleef Amstelveen weer met lege handen achter.

Zaterdag speelt Amstelveen zijn laatste bekerwedstrijd, om 17.00 uur bij ZSGO/WMS en gaat Aalsmeer op bezoek bij DCG, ook om 17.00 uur.

Donderdag rond 12:00 uur een compleet overzicht van alle uitslagen uit het bekertoernooi.