Home / Algemeen / Gangmaker Mick Römer (HBOK) wil naar Expeditie Robinson

Gangmaker Mick Römer (HBOK) wil naar Expeditie Robinson

Het begon als een grap. Binnen drie minuten meldde hij zich vluchtig aan om als onbekende Nederlander mee te kunnen doen aan Expeditie Robinson 2017. Twee dagen later, met 2500 stemmen en een filmpje dat 8500 keer is bekeken, is het voor HBOK-speler Mick Römer toch iets serieuzer geworden. “Kom maar op met dat avontuur.”

Met de steun van Amsterdam hoopt hij uitverkozen te worden om in de zomer zes weken mee te mogen doen aan het bekende televisieprogramma. “Mijn wereldje is klein, maar in dat wereldje heb ik wel een groot bereik. Iedereen die mij kent, kent ook mijn verhaal. Ik ben geen wereldspeler geweest, gewoon een aardige verdediger voor tweede klasse-niveau. Tot ik drie jaar geleden mijn kruisband afscheurde. Daarna ben ik niet meer op mijn niveau gekomen”, zegt de oud-speler van Monnickendam en OSV, die nu aan de kant staat bij zaterdag tweedeklasser HBOK. “Ik had dit seizoen gehoopt mijn stempel te kunnen drukken bij HBOK, maar een gebroken kaak (zomerstop) en een hamstringblessure (vier maanden geleden) gooiden roet in mijn eten.”

Voorzichtig accepteert hij de situatie zoals deze is. “Als ik nog op dat niveau wil terugkomen, moet er echt een kilootje of vijftien af. Ik ben wel bezig met een voedingsschema via teamgenoot Joey Noordenbos. Daarvoor zullen dan ook alle kroegen in Amsterdam voor twee maanden dicht moeten”, lacht hij. “Ik heb een te gezellig leven, altijd wel tijd voor een feestje, maar dat vind ik niet erg. De motivatie om terug te komen is even weggeweest. Deelnemen aan Expeditie Robinson is vooral iets om mij naar mezelf en anderen toe te bewijzen.”

Foto Rob Beense | Mick Römer nog in het shirt van Monnickendam (2 december 2012)

Römer weet dat hij niet de standaard deelnemer is. Hij is eerlijk, zo liet hij in zijn presentatiefilmpje zien, en daar kan juist zijn kracht liggen. “Iedereen zegt in het filmpje hoe geweldig ze zijn en wat er zo fantastisch is aan het programma. Nou, ik kijk het nooit, want op donderdagavond sta ik op het veld en ga daarna de kantine in. Maar het programma spreekt me wel aan. Ik denk dat ik wat kan toevoegen aan de groep. Zelfspot, ik heb geen ontzag voor wie dan ook. Ik ben mentaal sterk, kan de situaties goed inschatten, pas me snel aan en heb bovendien een enorme winnaarsmentaliteit.”

Momenteel staat hij op een dertiende plaats met bijna 2500 stemmen. De eerste honderd deelnemers gaan naar een castingdag, uiteindelijk kiest het programma zelf vier onbekende Nederlanders uit die mee mogen doen. “Ze zullen nooit vier dezelfde mensen kiezen, dus ik denk dat ik wel een kans maak. Van de honderd kanshebbers zijn er zo’n zestig een blogger, vlogger of ‘healthy person’. Mensen op een filmpje met: ‘kijk mij eens fit zijn..’ Maar het gaat er niet alleen om dat je de borstcrawl binnen tien seconden kan. Het gaat om overleven, doorzettingsvermogen. Daar ligt mijn kracht. Ik heb me aangemeld met de instelling: ik ben Mick, pas 27 jaar en kan de hele wereld aan. Kom maar op met dat avontuur.”

Het castingbureau vroeg Römer om een nieuw filmpje te maken, omdat zijn originele niet werd goedgekeurd; “het enige filmpje dat op mijn telefoon stond.” In een nieuw filmpje stelt hij zich voor om stemmen te winnen. Stemmen kan via deze link.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)