Home / Algemeen / Gary Bouwmeester (AGB) kijkt uit naar bijzonder treffen met oude club DCG
Door Mario Wormhoudt

Gary Bouwmeester (AGB) kijkt uit naar bijzonder treffen met oude club DCG

Komende zondag staat de sportparkderby AGB – DCG op het programma. Promovendus AGB staat na vijf wedstrijden knap derde en leed afgelopen zondag pas de eerste nederlaag. DCG had een tegenvallende start en bezet momenteel de twaalfde plaats. De ploeg van Danny van der Moot wist afgelopen zondag voor het eerst te winnen.

Voor Gary Bouwmeester is het een bijzonder treffen. Afgelopen zomer maakte de aanvaller de overstap van DCG naar AGB. Zondag speelt hij tegen de club waar hij zijn hele leven voor speelde. Bouwmeester heeft het naar zijn zin bij zijn nieuwe club. “Het bevalt zeker. De sfeer is goed. De mensen zijn leuk. Bovendien we hebben al drie overwinningen. Niets mis mee.”

Bouwmeester in de armen John Limon na het behaalde kampioenschap in 2014 met DCG
Bouwmeester in de armen van John Limon na het kampioenschap van DCG in de derde klasse (2014)

De goede competitiestart van AGB heeft Bouwmeester verrast. “Mensen zeggen wel dat wij een goede ploeg zijn, maar ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht. Het is een groep met veel nieuwe mensen, waaronder ook een aantal jongens die nooit in de tweede klasse hadden gespeeld.”

AGB verloor afgelopen weekend voor het eerst, uit bij Hooglanderveen. Die nederlaag was niet nodig volgens Bouwmeester. “Afgelopen zondag was een totale offday, we hadden gewoon moeten winnen. Maar van onderschatting was geen sprake. We kunnen niemand onderschatten, wij zijn immers nieuw in deze klasse. Wij moeten ook altijd 130% geven. Als we dat niet doen kunnen we verliezen van iedereen.”

Foto HAV I Gary Bouwmeester dit seizoen tegen Abcoude
Foto HAV | Bouwmeester mist voor AGB een grote kans tegen Abcoude (2-3 winst)

Bouwmeester volgt zijn oude club nog op de voet. “Ja elke wedstrijd volg ik ze nog. Heb ook nog steeds contact met veel mensen. De trainer van DCG, Danny van der Moot, is ook mijn buurman, dus ik we spreken elkaar vaak.” Net als de goede start van AGB, is Bouwmeester ook verrast door de mindere start van DCG. “Ik had alle nieuwe namen gezien, dus ik had wel verwacht dat ze bovenin mee zouden. Die eerste drie nederlagen verraste me wel.”

Ondanks dat AGB veel beter is begonnen dan DCG denkt Bouwmeester dat de ploeg van Danny van der Moot de favoriet is zondag. “DCG is zeker favoriet. Ze hebben spelers als Mohamed Madmar, Joshua Koene, Fernon Hasselhoef etc. Dat zijn gewoon hele goede spelers.” Bouwmeester heeft er ook vertrouwen dat het weer goed komt met zijn oude club. “Misschien had Danny tijd nodig met de nieuwe groep. Maar ik verwacht zeker dat ze nog bovenin mee gaan draaien. Ik gun ze ook het beste, DCG is mijn club. Alleen komende zondag even niet.”

Kijk hier voor de rest van het programma en de stand in de zondag tweede klasse B.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: Mario Wormhoudt