Foto door Mario Wormhoudt

Gary Bouwmeester (DCG): “Ik word weer gewaardeerd en gerespecteerd”

Gary Bouwmeester bloeit weer helemaal op in het shirt van ‘zijn’ DCG. Een uitstapje naar buurman AGB, waar de 30-jarige aanvaller kampioen werd, bleef beperkt tot één seizoen. Zijn clubhart verlangde naar een terugkeer. Afgelopen zondag was hij namens de zondag tweedeklasser weer trefzeker, tegen FC Weesp (2-2).

Veel is er niet veranderd sinds zijn vertrek anderhalf jaar geleden. “De bekende gezichten zijn er nog steeds, alles is hetzelfde gebleven. Het is top, geweldig.” Bouwmeester krijgt veel vertrouwen van trainer Danny van der Moot en zelfs medespelers kijken tegen hem op. Dat voelt goed voor de aanvaller. “Ik word hier weer gewaardeerd en gerespecteerd door de jonge jongens.”

Zowel binnen als buiten het veld neemt hij de verantwoordelijkheid op zich. Tijdens de warming-up, voorafgaand aan de wedstrijd. De jonge spelersgroep kan zo’n ervaren kracht goed gebruiken. “Vorig seizoen hebben ze echt een slecht seizoen gehad, dat wil ik vergeten. Dat moet nu weg, weer opnieuw beginnen. Alle koppen vooruit. Daar probeer ik die jonge gasten in te helpen en ze te motiveren.”

De andere routiniers (Tatchary Langguth, Chelton Linger, Nourdin Dibi, red.) ontbraken nog bij de Amsterdammers. “Zij moeten nog fit worden”, weet Bouwmeester. “Ik kan niet wachten tot ze terugkomen. Je mist wat stabiliteit, maar ook met deze groep hebben we het goed gedaan. We zijn nog ongeslagen, hebben al twee puntjes verzameld. Vorig seizoen had DCG rond deze tijd nog steeds nul punten.”

Het betekent echter niet dat er nu veel van DCG verwacht kan worden. De doelstelling blijft handhaving, benadrukt Bouwmeester. “Zeker gezien vorig seizoen. We hebben nu een hele nieuwe groep en moeten ons handhaven. Klaar. We zijn voor andere ploegen een moeilijke tegenstander, maar je kan niet zeggen dat we voor een periode of het kampioenschap kunnen gaan.”

Foto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)