Foto Jeroen de Kock: Gary Bouwmeester in betere tijden

Gary Bouwmeester (DCG) maakt speelminuten in tweede team

Oefenmeester John Limon kan binnenkort weer een beroep doen op spits Gary Bouwmeester. Het boegbeeld van tweedeklasser DCG is op de weg terug. “Hij heeft van de week in het tweede elftal bijna zestig minuten gespeeld”, vertelt Limon.

Ongeveer twee maanden geleden ging het voor Bouwmeester mis. De veelvuldig scorende aanvaller liep tijdens een positiespel een op het oog zware enkelblessure op. In eerste instantie vreesde DCG voor een breuk, maar in het ziekenhuis bleek de kwetsuur minder ernstig dan verwacht. “Het kan zo zijn dat er een klein scheurtje in mijn enkelband zat of dat het een verrekking was”, zei Bouwmeester een maand geleden. Dat was kort voor dat het gips er vanaf ging. ”Ik moet hem afremmen, het liefst had hij afgelopen zondag al gespeeld”, aldus Limon.

De coach kan de aanvalskracht van Bouwmeester goed gebruiken. DCG behaalde uit de eerste vier wedstrijden van het seizoen maar drie punten (drie remises en een nederlaag). “We moeten scherper zijn en minder naïef gaan voetballen. We hebben weliswaar zeven doelpunten gemaakt, maar wij hebben er ook al acht tegen gehad. Er is geen reden voor paniek, maar de competitiestart is wel teleurstellend.”

Hoewel Limon Bouwmeester graag in de voorhoede wil opstellen, wil hij niks overhaasten. “Natuurlijk mis ik hem. Vorig jaar was hij onze blikvanger, ik ben enorm blij dat hij op de weg terug is. Dat is een goed vooruitzicht. Ik hoop dat ik snel weer een beroep op hem kan doen.”

DCG gaat komende zondag op bezoek bij FC Weesp. Dat duel komt waarschijnlijk nog te vroeg voor Bouwmeester.

Foto Jeroen de Kock: Gary Bouwmeester in betere tijden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)