Foto door Mario Wormhoudt

Gary Bouwmeester (DCG) maakt verrassende tussentijdse overstap naar Waterwijk

Gary Bouwmeester heeft afgelopen weekend zijn eerste minuten in het shirt van zondag derdeklasser Waterwijk gemaakt. In eerste instantie zou Bouwmeester pas na de winterstop aansluiten, maar na toestemming van de KNVB kon hij direct debuteren tegen FC Jeugd. De aanvaller komt over van DCG, waar hij op één seizoen bij AGB na zijn hele leven heeft gevoetbald.

Bouwmeester wordt binnenkort voor de tweede keer vader en heeft een huis gekocht in Almere. Dat bemoeilijkte het spelen in Amsterdam-West. “Het werd voor mij lastig om elke keer 45 minuten op en neer te rijden naar DCG. Frank Vlietstra vroeg aan mij of ik mee wilde trainen bij Waterwijk. Ik heb ook nog in de groepsapp van het zaalvoetbal gevraagd wat de leukste club is. Toen gaf iedereen direct aan om naar Waterwijk te komen.’’

Afgelopen weekend kon hij niet voorkomen dat er tijdens zijn debuut met 2-3 werd verloren van FC Jeugd. “Ik had pas twee keer meegetraind, stond direct in de basis en heb de volle negentig minuten gespeeld. Het was wel lastig aangezien ik met jongens speelde die ik niet ken. Het niveau is een stukje lager dan ik gewend ben.’’

Bouwmeester hoopt bij Waterwijk net zo hecht te worden met zijn medespelers als bij zijn oude clubs AGB en DCG. ‘’Wij moeten een hecht team zijn, want dat zal zich gaan uitbetalen op het veld. Bij AGB merkte ik dat ook. Wij werden kampioen omdat wij zo hecht waren. Dat kwam mede doordat wij altijd na de wedstrijd de kantine in gingen. Afgelopen zondag hebben wij dat ook gedaan en dan krijg je toch meer een teamgevoel. Bij het tekenen van het contract heb ik ook tegen Waterwijk gezegd dat ik voor twee biertjes per wedstrijd hier wil komen spelen.’’

Bij DCG werd verslagen gereageerd op het vertrek van de aanvalsleider. ‘’Iedereen probeerde mij over te halen om te blijven. Ik heb goed contact met de club en uiteindelijk, nadat ik alles had uitgelegd, begrepen ze de keuze van mijn overstap.’’

Verslag Roy Baltus
Foto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!