Home / Algemeen / Gary Bouwmeester helpt FC Almere binnen twintig minuten aan eerste zege

Gary Bouwmeester helpt FC Almere binnen twintig minuten aan eerste zege

Op bezoek bij promovendus BFC heeft zaterdag tweedeklasser FC Almere voor het eerst dit seizoen drie punten kunnen bijschrijven. De ploeg van Jamal Yahiaoui had in Bussum slechts twintig minuten nodig. Met twee treffers was Gary Bouwmeester de grote man: 2-3.

Halverwege de eerste helft hadden de Almeerders het verschil al gemaakt. Met een rake kopbal opende Nick Stots de score. BFC kwam er in deze fase nauwelijks aan te pas. Niet veel later deed Gary Bouwmeester ook een duit in het zakje door de marge te verdubbelen om direct daarna met zijn tweede van de middag de bezoekers in een zetel te helpen: 0-3.

In de tweede helft slaagde BFC erin iets terug te doen. Dico Knevel straft Almeers balverlies af en maakte de achterstand iets draaglijker. FC Almere bleef het initiatief behouden, maar kon het duel niet op slot gooien. Uit een hoekschop zorgde Jostein Ohm voor de aansluitingstreffer die de Bussummers weer hoop gaf: 2-3. Desondanks hielden de bezoekers stand om de eerste zege over de streep te trekken.

“In de eerste helft speelden we BFC van de mat, maar in de tweede helft verslapten wij iets en kreeg BFC meer grip op de wedstrijd”, zag Almere-trainer Jamal Yahiaoui. “Na de 2-3 hebben we het goed uitgespeeld.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Archieffoto: Herman de Wit