Home / Algemeen / Gary Bouwmeester verlaat Waterwijk na half jaar voor FC Almere

Gary Bouwmeester verlaat Waterwijk na half jaar voor FC Almere

Het zong al even rond en afgelopen week kwam de bevestiging: Gary Bouwmeester is de eerste aanwinst voor zaterdag tweedeklasser FC Almere. De 31-jarige aanvaller komt over van plaatsgenoot Waterwijk (zondag), waar hij sinds december speelt na zijn verhuizing naar Almere.

Bouwmeester nam een bewust besluit door een beetje gas terug te nemen en DCG te verruilen voor zondag derdeklasser Waterwijk. Dat was niet geworden wat hij ervan gehoopt had. “Ik had net een huis gekocht, mijn vrouw was hoogzwanger. Daar wilde ik de tijd voor nemen. De derde klasse is niet echt mijn niveau. We trainen met vier man, spelen met veel junioren. Het was een heel moeilijk half jaar voor mij. Daardoor kriebelde het weer om een stap omhoog te maken.”

In zijn eerste weken bij Waterwijk raakte Bouwmeester bevriend met Ricardo Kolk. De middenvelder heeft een verleden bij de club en speelt sinds 2013 voor FC Almere. De twee spraken af bij elkaar te gaan kijken: Bouwmeester op zaterdag bij FC Almere en Kolk een dag later bij Waterwijk. Eenmaal in de kantine van de zaterdag tweedeklasser ging het snel. Hij werd benaderd door de nieuwe trainer Jamal Yahiaoui en besloot de overstap te maken. “Volgens mensen van de club hoor ik qua gezelligheid daar thuis. Ze wilden mij er graag bij hebben.”

Eerst wil hij dit seizoen op een goede manier afmaken door Waterwijk in de zondag derde klasse te houden. Daar doet hij letterlijk alles voor. In de laatste competitiewedstrijden werd Bouwmeester zelfs geposteerd als verdedigende middenvelder of laatste man, op verzoek van trainer Ben Vis. “Hij heeft duel, snelheid en rust nodig. Afgelopen zondag stond ik gelukkig weer in de spits. Dat had Ben beloofd. Voor hem maak ik dit seizoen af. Hij is één van mijn beste vrienden geworden.”

Send this to a friend