Garyl Pinas vindt in ‘vriendenteam’ EDO het plezier weer terug

Garyl Pinas is één van de vele spelers van het zaterdag vlaggenschip van EDO met een verleden in de top van de amateurs. De oud-voetballer van onder andere Ajax amateurs, OFC en Purmersteijn keerde na afwezigheid van ruim anderhalf jaar, waarin hij zich volledig kon richten op zijn andere hobby (muziek), toch weer terug binnen de lijnen. “Oude liefde roest niet”, glimlacht Pinas.

Tijdens het seizoen 2014/2015 besloot Pinas, op dat moment uitkomend voor OFC, zijn voetbalschoenen in de wilgen te hangen. De 31-jarige middenvelder stortte zich vol overgave op het maken van hiphop. “Ik ben met een sabbatical geweest waarin ik vooral bezig was met muziek maken. Nederlandse rap richt ik mij op en ik vind het leuk om daar mijn brood mee te verdienen. Ik produceer voornamelijk en noem mijzelf Maestro. Het is leuk om te doen en omdat er ik veel mee bezig ben, merk ik dat ik er ook beter in word. Mijn droom is mijn tracks terug te horen op de radio.”

Maar het trappen van een balletje begon toch weer te kriebelen bij Pinas. “Ik kreeg een telefoontje van de leider Bobby Bleijenveld die vroeg ik of bij EDO mee kwam trainen. Het zag er goed uit, ik vond het een leuke ploeg en die jongens hier hebben me eigenlijk overgehaald om weer te gaan voetballen. Ze gaven aan dat ik zeker nog vier a vijf jaar mee kan doen.”

Voor Pinas was het bij het ‘vriendenteam’ van EDO al meteen een warm bad met veel bekenden. “Ik heb met Frankie Zinhagel bij OFC, ook met Joes Blakborn gevoetbald en ik ken Ronald Breinburg heel goed uit mijn privé-kringen. Een beetje een vriendenteam, maar nu we het nog niet zo goed doen gaat iedereen een beetje op elkaar zeiken en is de sfeer niet zo goed. Dan lijkt het net een kippenhok.”

20161015-edo-hbok-foto-rikus-de-lange-slide

Het leven van Pinas bestaat vooral uit zijn twee grote passies: muziek en voetbal. Hij weet het nu goed te combineren, maar muziek houdt wel de voorkeur. “Daar ben ik gewoon veel meer bezig en dat pak ik veel serieuzer op. Voetbal is een oude liefde die niet roest. Je blijft van het spelletje houden. Al die randzaken eromheen, dat hoeft voor mij echter niet. Het is gewoon het plezier dat belangrijk is en hoog voetballen hoeft voor mij niet meer.”

Als trainer, Pinas coacht een jeugdteam bij Purmersteijn, heeft hij zeker wel ambities. “Ik wil in de voetballerij blijven. De richting van techniektrainer lijkt mij leuk. Ik wil mijn kennis door kunnen geven aan de jeugd en daarom train ik nu de jongens onder de tien jaar (JO10). Ik wil mij via cursussen hogerop werken op dit vlak.”

Met EDO moet het, als het aan Pinas ligt, snel weer beter gaan. Afgelopen weekend knikkerde Arsenal de Haarlemmers uit de beker en in de zaterdag tweede klasse A rest tot nu toe een teleurstellende zevende plek. “Het is een aardig niveau in de tweede klasse, maar we staan veel te laag voor de ploeg die we hebben. We moeten het in de wedstrijden nu voor de winterstop al goed neer zetten en daarna moeten we echt gaan vlammen.”

Tekst: Justin Crombeen
Foto’s: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)