Only Friends

Gebbink (Only Friends): “Coronaregels zijn voor ons vanzelfsprekend heilig”

Het verenigingsleven van Only Friends vindt beetje bij beetje zijn oude vorm weer terug, zo vertelt oprichter Dennis Gebbink. “We zijn weer op de goede weg. Natuurlijk beleven we moeilijke tijden, maar vlak voor de zomer zijn we aan het opstarten geweest en hebben we onderling zelfs alweer oefenwedstrijden tegen elkaar gespeeld. Dus de sporten binnen de club zijn weer langzaam in beweging gekomen. We hebben een goede flow te pakken.”

Gebbink heeft met Only Friends een hoop voorzorgsmaatregelen genomen, zodat iedereen zich aan de anderhalvemeterregel houdt. “Sporten is natuurlijk vrijgegeven, dus we mogen weer een wedstrijd voetballen, maar bij aankomst of vertrek moeten we anderhalve meter afstand houden. Die regels zijn voor ons vanzelfsprekend heilig, dus daar letten we écht goed op. Verder hebben we veel plekken ingericht om handen te wassen, houden we toezicht en spreken we mensen aan als ze zich niet aan de regels houden. We gaan hier dus zeer serieus mee om.”

Speciaal voor de huidige situatie bedacht Gebbink twee maanden geleden een nieuwe groet, die ervoor moet zorgen dat de kinderen ook hierbij voldoende afstand houden. “Zolang het besmettingsgevaar er is, blijven we die groet doen, want normaliter is er een grote groepsknuffel na afloop. Toevallig zag ik op LinkedIn een paar meldingen van bedrijven die reageerden: ‘Dit is een goed idee, dat moeten we overnemen om elkaar zo te groeten.’ Dus wie weet heb ik wat moois in de markt gezet”, stelt Gebbink lachend.

Only Friends geniet nog altijd van een uitstekende band met Ajax. “Er zijn momenteel wat bezettingsproblemen op De Toekomst, waardoor er meerdere jeugdwedstrijden op ons complex worden afgewerkt. Daarnaast gaan er wat uitwisselingen plaatsvinden van jeugdteams die op woensdag bij ons meetrainen, terwijl wij met de trainers en kinderen een dag naar De Toekomst toegaan om daar mee te lopen. Dat is natuurlijk ook goed voor de jonge Ajacieden, waarbij de wereld aan hun voeten ligt. Uiteindelijk moet je dankbaar zijn voor hetgeen wat je bij Ajax meemaakt, want het kan zomaar anders zijn.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Only Friends

Myron (Only Friends) ontmoet zijn grote voorbeeld Ziyech

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)