Only Friends

Myron (Only Friends) ontmoet zijn grote voorbeeld Ziyech

De Special Cruyff Court op het Friendship Sports Centre, waar Only Friends is gevestigd, krijgt voortaan de naam van Hakim Ziyech aan zich verbonden. Dat kreeg de naar Chelsea vertrekkende Ziyech deze week te horen van zijn grootste fan: Myron, zoon van oprichter Dennis Gebbink.

Uitreiking

Gebbink was al een tijdje bezig met de voorbereidingen voor de uitreiking. “We hoorden van de Cruyff Foundation dat Ziyech zo’n enorm goed mens is. Hij doet onwijs veel achter de schermen, zonder maar een beetje bekendheid eraan te geven, en zet zich onder meer in voor mensen met een handicap. Toen is het idee ontstaan om het veldje naar Hakim Ziyech te vernoemen. Het idee werd vervolgens steeds mooier, want het kwam zelfs in een special van de NOS. Bovendien mocht Myron het aan Ziyech uitreiken, waarvan hij helemaal idolaat is.”

De middag was voor Myron eentje om nooit meer te vergeten. “Het was supertof om mee te maken. Ziyech is niet alleen als voetballer voor mij een enorm voorbeeld, ook als persoonlijkheid is hij geweldig. Ik kwam in een kleedkamer van de Johan Cruijff Arena terecht, waar ik moest wachten op de rappers die nog moesten soundchecken. Daar zat ik niet alleen, want Willem van Hanegem was ook in die kleedkamer. Persoonlijk kende ik hem vooral van Veronica Inside, als het programma filmpjes laat zien van Harry Mens. Van Hanegem was enorm aardig, een beetje als een opa. Tijdens het wachten heb ik met hem misschien wel twee uur over voetbal gepraat.”

“Later kwam Quincy Promes erbij en hebben we het met z’n drieën over voetbal gehad. Het was gewoon stoer om met deze mannen in één kleedkamer te zitten. Ik was onder de indruk hoe open en relaxed Promes eigenlijk was. Hij vertelde dat hij het centre van Only Friends goed kende, dus dat was helemaal te gek.” Vervolgens was het moment daar om via de catacombe en trap op het veld te komen. “Ik stond onderaan de spelerstunnel bij de trap, maar kreeg ineens hele zware benen van de zenuwen. Het ging eigenlijk heel goed en Ziyech was heel vereerd ermee. Het was geweldig om mee te maken.”

Het fragment met Myron begint in het onderstaande filmpje vanaf 11:04 minuten.

Only Friends

De vereniging lag door de coronacrisis wekenlang stil, maar is inmiddels weer een week opgestart. “We zijn vorige week begonnen met de leeftijdscategorieën tot de achttien jaar. Vanaf de week van 25 mei gaan we ook beginnen met de oudere leden. We hebben een duidelijk protocol opgesteld, waarmee we het coronavirus uiterst serieus nemen. We hebben simpelweg een kwetsbare doelgroep die we goed moeten beschermen. Het geeft natuurlijk een apart gevoel, want Only Friends is juist van het knuffelen met elkaar en liefde onderling. Nu is dat met anderhalve meter.”

Gebbink bedacht een groet, die in het onderstaande filmpje is te zien. “We hebben met elkaar een speciale groet ingestudeerd om elkaar toch de liefde te kunnen geven wat we normaal ook doen. Dat voelt fijn.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Only Friends

Only Friends door coronavirus dicht: “Kin omhoog, borst vooruit”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)