Gebrek aan scorend vermogen nekt Zeeburgia opnieuw

Zeeburgia staat door de derde nederlaag op rij nog altijd stijf onderaan de eerste klasse A. Op bezoek bij De Meern was de ploeg van Mike Kolf de bovenliggende partij, maar ontbrak het aan scorend vermogen. Een 3-0 nederlaag was het resultaat, al zijn de Amsterdammers in theorie nog niet gedegradeerd.

De hekkensluiter begon goed aan de wedstrijd, maar kwam na negen minuten op achterstand door een treffer van Danny ter Hoeve. Zeeburgia probeerde daarna meteen op gelijke hoogte te komen, maar het ontbrak aan zorgvuldigheid in de afronding. Zo kregen de gasten vier opgelegde kansen, maar kwam Zeeburgia niet tot scoren.”We hadden een gelijke ruststand verdiend, misschien zelfs een voorsprong. Als je het dan vier keer laat liggen, maak je het jezelf onnodig lastig”, vertelde assistent-trainer Alain Munoz.

Ook in de tweede helft was Zeeburgia de bovenliggende partij. Toch was het terugkerende probleem het verzilveren van kansen, waardoor De Meern opgelucht adem kon halen. De Amsterdammers kwamen niet tot scoren, terwijl aan de andere kant de score door Bastin Verweij en Danny ter Hoeve werd uitgebreid naar 3-0. Munoz: “Het is geflatteerd, gezien het spelbeeld. De Meern had het geluk aan hun kant vandaag, terwijl wij het aan onszelf te danken hebben dat we vandaag weer onterecht verloren.”

Door de 3-0 nederlaag blijft Zeeburgia op een laatste plaats staan in de eerste klasse A. Concurrenten Pancratius (0-6 tegen OFC) en Uitgeest (4-1 bij De Kennemers) verloren ook, waardoor Zeeburgia in theorie nog niet gedegradeerd is. “We zitten in een neerwaartse spiraal, het zit ons allemaal niet mee. En dat kost ons een hoop punten, verspeelde punten.”