Home / Algemeen / Gebroeders Berry en Mike van ’t Land verlaten Ajax voor DHSC

Gebroeders Berry en Mike van ’t Land verlaten Ajax voor DHSC

Berry en Mike van ’t Land vertrekken na dit seizoen bij zaterdag Hoofdklasser Ajax. De twee broers spelen volgend seizoen voor de ambitieuze eersteklasser DHSC. In Utrecht gaan ze samenspelen met een hoop vrienden uit hun periode bij SDO.

Hij heeft twee mooie jaren gehad bij Ajax en weet dat DHSC een stap naar beneden is, maar wat Berry van ’t Land ervoor terugkrijgt is hem veel meer waard. “Mijn broertje en ik zijn samen met een paar vrienden gevraagd om daar te komen ballen. Ajax is voor mij een leuke ervaring en ik heb zeker geen spijt van mijn keuze, maar ik mis hier een stukje gezelligheid. Ik vind het hartstikke leuk om na de wedstrijd met elkaar in de kantine nog een biertje te drinken. Bij DHSC weet ik dat zulke dingen veel vaker zullen gebeuren.”

Ook speelde Rick Schipper een grote rol in zijn keuze voor de Utrechters. Schipper was zijn trainer bij SDO en is nu verbonden aan DHSC. “Ik heb een enorm goede band met hem. Met het groepje dat nu naar DHSC gaat (onder andere oud-Ajacied Rolf Hazelaar, red.) hebben we in Bussum veel mooie dingen bereikt. Ik ken ze allemaal hartstikke goed. Maar het wordt echt geen veredeld vriendenteam. Het is een club met veel ambitie en er liggen grote plannen. Dat steken ze ook niet onder stoelen of banken. Ik heb er enorm veel zin in.”

Afgelopen zomer werd de 28-jarige verdedigende middenvelder in Amsterdam vergezeld door zijn broertje Mike. “Hij komt dit seizoen niet heel veel aan spelen toe. De overstap valt hem toch minder, daarom gaat hij ook mee.” Eerst hopen ze op een goede manier afscheid te kunnen nemen van Ajax, in het meest gunstige geval met een prijs. “De afgelopen weken hebben we het weer laten liggen tegen concurrenten. Daarin zie je dat de échte kracht van een elftal toch ontbreekt. We hebben genoeg kwaliteit, maar werden vorig jaar zesde en staan nu ook weer vijfde. Hopelijk kunnen we in de derde periode nog iets bereiken.”

Foto: Richard Maertens

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)