Gebroeders Yalcin (AGB) trekken richting Zilvermeeuwen

Ferdi en Rasim Yalcin dragen volgend seizoen het tenue van Zilvermeeuwen. De tweelingbroers komen over van AGB, waarmee ze in twee seizoenen van de derde naar de eerste klasse doorstootten.

Hun hele leven voetballen Ferdi en Rasim samen. Toen Rasim besloot op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, wegens een gebrek aan speeltijd dit seizoen, koos Ferdi er ook voor om bij AGB te vertrekken. “Ik had het wel leuk gevonden om met AGB de eerste klasse in te gaan, maar heb besloten toch met mijn broer mee te gaan. Zo kunnen wij samen blijven voetballen”, zegt de 23-jarige aanvallende middenvelder. “De doelman (Rachid el Guebli, red.) heeft ons benaderd met de vraag of wij open staan voor Zilvermeeuwen.” Na een eerste gesprek met trainer Eric Heerings was er meteen een goede klik.

Rasim Yalcin kwam dit seizoen amper aan spelen toe bij AGB

Vooral de plannen die de Zaandammers ze hebben voorgeschoteld, maakten indruk. “Ze willen alle trainingen en wedstrijden opnemen, zodat ze direct na afloop geanalyseerd kunnen worden. Het wordt allemaal heel professioneel geregeld.” Ferdi Yalcin zag zijn nieuwe club in de nacompetitie spelen. “Het lijkt mij een leuke club. De spelers hebben allemaal veel kwaliteiten en ik heb gehoord dat ze allemaal enorm sociaal zijn. Dat is ook fijn.”

Zilvermeeuwen is nog één overwinning verwijderd van promotie naar de eerste klasse. De club eindigde op de tweede plaats in de zondag tweede klasse A en speelde in de heenwedstrijd van de nacompetitie met 1-1 gelijk tegen competitiegenoot LSVV. “Natuurlijk hoop ik dat ze promoveren. Het zou heel leuk zijn als wij volgend seizoen tegen AGB kunnen spelen.”

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)