Home / Algemeen / Gebroken enkel houdt Justin Swart (AFC) vijf maanden aan de kant

Gebroken enkel houdt Justin Swart (AFC) vijf maanden aan de kant

Justin Swart heeft een enkelbreuk en afgescheurde enkelband overgehouden aan het duel tegen Jodan Boys (3-2 zege). De linksback van zaterdag Hoofdklasser AFC wordt waarschijnlijk deze week geopereerd en is daarna zo’n vijf maanden uitgeschakeld.

Na 55 minuten spelen ging het mis voor Swart. De 26-jarige verdediger kwam in botsing met Jodan Boys-aanvaller Bradley el Idrissi. ‘’Ik weet niet precies hoe het gebeurde. Voor mijn gevoel bleef mijn veter hangen, waardoor hij met zijn volle gewicht op mijn been viel. Ik voelde direct dat het fout zat.”

De enkel was erg opgezwollen en op aanraden van de fysiotherapeut werd er een foto gemaakt. “Mijn enkel is op twee plekken gebroken, bij één breuk is ook mijn enkelband afgescheurd. Gelukkig hoef ik maar één operatie te ondergaan.’’

Zijn enkel is altijd al een zwakke plek geweest bij Swart. “Voorheen heb ik wat kleinere blessures gehad, soms pijntjes aan mijn enkel of ging ik erdoorheen. Ik speel altijd met een ingetapede enkel. Ook afgelopen weekend. Gelukkig, want anders was het wellicht nog erger geweest.”

Eind deze week zal de verdediger waarschijnlijk geopereerd worden. Medio maart/april hoopt Swart weer wedstrijdfit te zijn. ‘’Rond die tijd staan we meestal bovenaan, dus dan ben ik weer op tijd fit om voor de prijzen te spelen.’’

Verslag: Roy Baltus
Foto: Tom Poederbach

Send this to a friend