Home / Algemeen / Gedisciplineerd Blauw Wit verslaat Abcoude

Gedisciplineerd Blauw Wit verslaat Abcoude

FC Blauw Wit Amsterdam begint haar weg in  de zondag tweede klasse B steeds meet te vinden. De ploeg van Ron van Niekerk versloeg zondag Abcoude met 1-0 door een doelpunt van  Adil Jamal en klimt gestaag op de ranglijst. Van Niekerk: “Het begint steeds meer een team te worden.”

Na negentig minuten speeltijd in de stromende regen stond er een 1-0 overwinning voor de thuisploeg op het scorebord. Uiteraard was Blauw Wit daar heel blij mee, maar of deze eindstand een goed beeld van de wedstrijd geeft, valt te betwijfelen. Een puntendeling had meer op zijn plaats geweest. Blauw Wit trainer Ron van Niekerk was het daar trouwens niet mee eens. Van Niekerk: “Ik denk dat wij verdiend gewonnen hebben. Mijn team, begint steeds gedisciplineerder te worden. De afspraken worden beter nagekomen en dan zie je het resultaat.”

 Niek Remijn in achtervolging

Bijzonder jammer dat de KNVB binnen district West I niet tot een algehele afgelasting is gekomen. Daar was gelet op de weersomstandigheden wel voldoende reden toe. Want laten we eerlijk zijn. Er zal op vrijwel geen enkel grasveld zijn gevoetbald. En natuurlijk kan er op kunstgras wel worden gespeeld. Maar wie heeft daar nu baat bij. De thuisploeg zeker niet, want die mist inkomsten doordat veel publiek wegblijft. En in veelpoules ontstaat nu al een scheve stand doordat niet iedereen hetzelfde aantal wedstrijden heeft gespeeld.

De wedstrijd tussen Blauw Wit en Abcoude was van een matig niveau. Beide ploegen tasten elkaar in de beginfase af. Pas in de twaalfde minuut van de wedstrijd het eerste wapenfeit. Een aanval van Blauw Wit over de rechterzijde van het veld. Kevin Coenraad zet te ver door. Hij kan nog wel voorzetten, maar bereikt niemand. Drie minuten later is het Blauw Wit speler Anass Dabachi die over schiet.

Michael Amoafo kan Abcoude niet van de hatelijke nul af helpen
Michael Amoafo kan Abcoude niet van de hatelijke nul af helpen

Direct daarna een counter van Abcoude. Michael Amoafo komt hard door over de rechterkant. Ook hij zet voor, maar er is geen speler van Abcoude in de buurt om gevaar te stichten. Blauw Wit heeft het initiatief in de wedstrijd. Goede mogelijkheden voor de thuisploeg in de 19e en 20e minuut. Eerst schiet Adil Jamal vanuit een corner naast het doel van Abcoude. Daarna is het opnieuw Anass Dabachi die dichtbij een voorsprong is, maar hij vindt keeper Jeffrey IJmker van Abcoude op zijn weg.

In de 22e minuut is het dan toch raak voor Blauw Wit. Anass Dabachi zet vanaf de linkerkant voor. Adil Jamal is meegelopen en kan de thuisploeg op voorsprong zetten (1-0).

Ook Tom Pouw kan Llloyd Dielingen niet verschalken
Ook Tom Pouw kan Llloyd Dielingen niet verschalken

Abcoude lijkt langzaam te begrijpen dat er meer initiatief nodig is om tot iets te komen. Het zit de bezoekers echter niet mee. In de 35e minuut moet Michael Amoafo geblesseerd het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Dennis Püttmann. Abcoude wordt dreigender en krijgt tegen het einde van de eerste helft een paar goede kansen. Eerst is het in de 40e minuut Tom Pouw die een uitstekende vrije trap van Gio Leeflang binnen de zestien meter moet afronden. De bal gaat net naast het doel van Blauw Wit. Vier minuten later kan Martijn Groen op een scherpe dieptepass van Terence Koswal alleen op keeper Lloyd Dielingen van Blauw Wit doorlopen. Hij schiet naast

Abcoude-doelman Jeffrey Ijmker houdt Yannick Valpoort van een doelpunt af
Abcoude-doelman Jeffrey Ijmker houdt Yannick Valpoort van een doelpunt af

In de tweede helft gebeurt er weinig. Abcoude valt wel wat meer aan, maar kan niet echt gevaarlijk worden. Behalve dan in de 67e minuut als een inzet van Martijn Groen via de paal/lat weer terugkomt in het veld. Het slechte weer helpt ook niet mee. De wedstrijd gaat als een kaars uit. Abcoude probeert het, maar kan niet beter. Blauw Wit trekt zich wat terug, houdt de boel achterin goed gesloten en probeert af en toe te counteren.

Zonder al teveel bij te tellen blaast de prima leidende scheidsrechter Dam na negentig minuten af. Abcoude incasseert de tweede nederlaag van dit seizoen en zakt terug naar een 10e plaats. Blauw Wit stijgt naar de 5e plaats. Maar alles staat nog erg dicht bij elkaar in deze poule. Volgende week een inhaalprogramma. Eind oktober ontvangt Abcoude thuis koploper SO Soest. Blauw Wit mag dan op bezoek bij Nieuw Utrecht.

Verslag en foto’s Rob Baarda

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)