Geen Amsterdamse zege in 1A

Blauw Wit Amsterdam, JOS/Watergraafsmeer, DWV en De Dijk zijn alle vier niet tot winst gekomen in de zondag eerste klasse A. DWV en De Dijk verloren terwijl Blauw Wit en JOS/Watergraafsmeer in ieder geval nog een punt uit het vuur wisten te slepen.

Blauw Wit Amsterdam heft aan de uitwedstrijd met ZAP in Breezand een punt overgehouden. De ploeg van Roy van der Mije keek na 68 minuten tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Rood. Pas twee minuten voor tijd maakte Lionel Frederik de gelijkmaker.

DWV verloor volgens trainer Kees Guyt verdiend met 1-5 van De Meern. Op sportpark Elzenhagen keek DWV bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. Toen het vlak na rust 0-3 werd leek de wedstrijd gespeeld. De 1-3 van Kobina Plangé viel in de 55ste minuut. Daarna kreeg de thuisploeg nog een aantal kansen maar tot scoren kwam de thuisploeg niet, het werd 1-5. Guyt: “Het verschil is niet alleen kwaliteit maar ook de mogelijkheden die een club heeft. Zij gingen op trainingskamp naar Valencia en wij moesten ons bezighouden op de atletiekbaan”. Guyt en DWV parten deze week over een eventuele contractverlenging.

De Dijk liep tegen Hercules een gevoelige nederlaag. De ploeg van de scheidende trainer Ale van der Zee verloor met 2-1. Al na twee minuten keken de Amsterdammers tegen een achterstand aan. Spits Tom Clobus, die eindelijk weer eens in de basis stond, maakte tien minuten later de verdiende gelijkmaker. De Dijk had in het verloop van de wedstrijd wel het beste van het spel maar creëerde geen enkele kans. Dat deed de ploeg uit Utrecht wel en vijf minuten voor tijd leverde dat ook nog een treffer op zodat De Dijk met lege handen achter bleef.  De Dijk maakte na afloop bekend dat ze een nieuwe trainer gevonden hebben. (later meer op deze site)

Jos/Watergraafsmeer speelde tegen koploper DEM. In Beverwijk werd het 0-0. Doelman Martijn Middelbeek was de grote man door in de eerste helft een strafschop van Nico Scheffer te stoppen. De wind maakte goed voetbal onmogelijk. DEM had iets meer aanspraak op de zege maar ook JOS had nog een mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen.

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassenpagina.