Geen bekerfinale voor Purmersteijn na nederlaag tegen Scherpenzeel

Purmersteijn is er zaterdagavond niet in geslaagd om de finale van de districtsbeker te bereiken. Tegen Scherpenzeel werd het uiteindelijk 1-5, al was dat wat geflatteerd.

De Purmerenders waren voorafgaand aan het duel al niet blij met de wedstrijdplanning van de KNVB. Oorspronkelijk stond aangegeven dat de halve finales op 6 en 7 mei gespeeld zouden worden. Voor Purmersteijn was dat geen optie, omdat er dan competitieverplichtingen zijn. Als alternatieve speeldatum stond 3 mei aangemerkt. Ondanks dat besloot de bond het duel op 29 april in te plannen, in een weekend waarin veel spelers maar ook trainer Mo el Bouziani al vakantieplannen had.

Dus was Purmersteijn flink uitgedund. Naast de trainer ontbraken ook Rowan Meijer, Ufuk Ulker, Job van der Meulen en Genairo Promes. Scherpenzeel begon het duel goed en kwam al na twee minuten aan de leiding via Arwin van Soest. Met een kwartier op de klok wist Mylan Polman Purmersteijn weer op gelijke hoogte te brengen.

Lang bleef het gelijk, tot ongeveer een uur spelen. Eef van Riel maakte er toen 1-2 van. Purmersteijn moest weer op jacht naar de gelijkmaker, maar het wilde niet lukken. Met een kopbal op de lat was Mylan Polman nog wel een keer dichtbij. Pas vlak voor tijd begon de teller echt te lopen, met drie goals in de laatste vijf minuten velde Van Soest het definitieve oordeel over de Purmerenders.

Geen bekerfinale dus, maar nog genoeg om naar uit te kijken in het restant van de competitie. Purmersteijn strijdt nog altijd mee om de titel in de Vierde Divisie Zondag A

KNVB Beker West 1

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)