Geen doelpunten bij Forza Almere tegen NFC

De wedstrijd in de vierde klasse F tussen Forza Almere en het Amstelveense NFC was er wel sprake van spannende momenten maar echt fraai voetbal was er deze middag niet bij. Het duel tussen beide ploegen die strijden om een plek in de nacompetitie eindigde in 0-0.

Forza begon fanatiek en NFC keek eerst de kat even uit de boom, maar de thuisclub met snelle buitenspelers kwamen diverse keren gevaarlijk door maar achterin was men erg alert bij NFC en kon men de voorwaartsen van de thuisclub aardig in bedwang houden. De Amstelveners die naar Almere waren gekomen voor de winst hadden het  zo nu en dan erg moeilijk met het korte spel van de thuisclub en ook de scheidsrechter beoordeelde de acties niet altijd correct en was er zo links en rechts de nodige irritatie.

JS ALMNFC 3

Na zo’n 35 minuten spelen was er pas een echte kans en deze was voor de thuisclub maar  Mohammed Rashid kon dit buitenkansje niet verzilveren en schoot naast. Niet veel later weer een mogelijkheid maar nu was NFC doelman Barry Douma die redding bracht.

NFC had bij vlagen wel een veldoverwicht maar steeds was men te slordig in de combinatie en kon Forza steeds weer de aanvallen onderscheppen en uit een van deze onderbrekingen werd Rick van Gelderen neergelegd en kreeg men op een gunstige plaats een vrije trap, maar Jamal Hamdaoui  zag zijn inzet gestopt door Douma.

JS ALMNFC 2

Na rust gooide de thuisclub het tempo omhoog maar echt gevaar leverde dat niet op en kon NFC het heft weer in handen nemen en zo was Dennis Spitteler erg dicht bij een treffer maar ook hier was de Forza keeper de winnaar. De wedstrijd ging hierna op en neer en waren er aardig wat kansen voor beiden teams. In blessure tijd was er nog een mooie kans voor Jeffrey Speek van de thuisclub maar ook zijn inzet leverde geen goal op. Uiteindelijk bleef het bij deze doelpuntloze stand en schoten beiden partijen er niet veel mee op.