Geen ‘dubbel’ voor JOS na nederlaag tegen IJsselmeervogels

JOS Watergraafsmeer is er niet in geslaagd om de ‘dubbel’ te winnen. Na het kampioenschap in de eerste klasse A werd de bekerfinale tegen Topklasser IJsselmeervogels met 3-5 verloren. Na een 3-0 achterstand kwamen de Amsterdammers nog wel terug tot 3-3, maar het slotakkoord was voor IJsselmeervogels. Morgen een uitgebreide samenvatting en reacties op deze site.

De Amsterdammers begonnen dramatisch aan de finale en stonden na twee minuten al op achterstand. Nabil el Gourari kopte een voorzet vanaf de rechterkant achter de kansloze Martijn Middelbeek. Een minuut later scoorde het elftal van Gerard Adelaar voor de tweede keer. Dit keer was Bryan Burgerhout de doelpuntenmaker. JOS Watergraafsmeer was na tien minuten voor het eerst gevaarlijk. via een fraai afstandsschot van Maurice Renger. Maar de poging van de middenvelder ging net over het doel van Gino Mommers waardoor het 0-2 bleef.

Kopduel Patrick Lokken

In de zestiende minuut werd het allemaal nog erger voor het elftal van Sander Middelbeek. Kurbegovic kopte een voorzet van Nick Kuiper binnen en leek de wedstrijd al te beslissen. Na de 0-3 zocht JOS de weg naar voren en kreeg het ook een aantal kansjes. Maar gescoord werd er niet. In de tweede helft stond er een ander JOS op het veld. Via goals van Lokken, Van der Kooye en een strafschop van Renger werd de 0-3 achterstand binnen een kwartier weggepoetst. Na de 3-3 leek IJsselmeervogels rijp voor de slacht en was het wachten op de voorsprong voor de Amsterdammers.

Richard Lynch probeerd af te stoppen

Waar JOS het naliet kwam IJsselmeervogels in de 67 minuut weer op voorsprong. El Gouari, volgend seizoen in Amsterdam bij De Dijk spelend, kopte een corner van Nick Kuiper binnen en zorgde voor de 3-4. In de slotfase probeerde JOS van alles om op gelijke hoogte te komen. Keeper Middelbeek ging zelfs mee naar voren bij een vrije trap. Maar doordat de inzet van Renger geblokt werd kon IJsselmeervogels richting het lege doel en schoot Hendrik de Harder de 3-5 binnen. Direct na deze treffer floot de leidsman af en bleef  JOS met lege handen achter.

De ploeg van Sander Middelbeek kan ondanks deze nederlaag terug kijken op een zeer succesvol seizoen! Morgen een uitgebreide samenvatting en reacties uit het Amsterdamse kamp.