Geen klaplong maar gekneusde ribben voor Noud Bruchner (Overbos)

In het duel tussen DVVA en Overbos kwam Noud Bruchner hard in aanvaring met DVVA-doelman Jori Veldhuisen. Met de ambulance moest hij vervolgens naar het ziekenhuis worden vervoerd. Langs de lijn werd een klaplong gesuggereerd, maar dat werd door het ambulancepersoneel uitgesloten. Wel moest Bruchner een nacht in het ziekenhuis blijven en is de diagnose gesteld op gekneusde ribben en vocht in de longen. “Maar naar omstandigheden maak ik het nu goed”, aldus de aanvaller.

De situatie heeft Bruchner zelf nooit aan zien komen. “Ik was in duel met mijn tegenstander om als eerste bij de bal te zijn die werd voorgegeven. Tijdens dit duel heb ik nooit op de keeper gelet, die kwam uit zijn doel en voor ik het wist klapten wij vol op elkaar.” Doelman Veldhuisen stompte de voorzet weg, maar zijn knie belandde daarbij hard op de borstkas van Bruchner.

DVVA - OVERBOS1

De aanvaring had als gevolg dat de geraakte aanvaller naar lucht happend op de grond lag. “Ik merkte aan iedereen die er omheen stond dat het een vervelend gezicht was, want er ontstond een beetje paniek. Al zag ik zelf toen ik op de grond lag nog bijna de bal in het doel rollen.” Bruchner werd niet veel later afgevoerd door de ambulance en voor hem startte het onderzoek, zijn ploeg wist de eerder opgelopen achterstand niet meer goed te maken en verloor van DVVA.

Over anderhalve week zal Bruchner een nieuw onderzoek ondergaan om te kijken of alles onder controle is, maar momenteel wordt de pijn in toom gehouden door pijnstillers. Rust houden lijkt voorlopig het beste medicijn. De winterstop is voor de man die tegen Monnickendam nog vier keer scoorde in ieder geval al begonnen. “Het is geen lekker seizoen tot nu toe, want op de eerste training scheurde ik mijn enkelband. Nu heb ik net weer vijf wedstrijden meegedaan en dan gebeurt dit.”

Verslag Jimmy Miltenburg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)