Geen Vitesse voor JOS Watergraafsmeer

JOS Watergraafsmeer is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de KNVB te bereiken. De ploeg van Sander Middelbeek verloor na en 0-1 voorsprong met 2-1 van RVVH uit Ridderkerk.

Met veel zelfvertrouwen reisde JOS af naar Ridderkerk om ten koste van de zaterdag hoofdklasser de volgende ronde te halen. De beloning zou niet alleen tien duizend euro opleveren maar ook een thuiswedstrijd in de tweede ronde tegen Vitesse. RVVH was echter een maatje te groot. De slag werd vooral verloren op het middenveld waar Bouchkachakhe de grote uitblinker was.

RVVH JOS

Toch waren het de Amsterdammers die op voorsprong kwamen. Na een afgeslagen aanval van RVVH was het Maurice Renger die ging door ging  via de linkerkant. Zijn voorzet werd door Arthur van Meetelen richting het doel gekopt. Richmond Bossman gaf in de elfde minuut vervolgens het laatste zetje.

Het spelbeeld veranderde daarna. JOS zakt meer in en gokte op de counter. Doelman MItchel Dijkstra hield zijn ploeg in die fase in de race met een paar uitstekende reddingen. RVVH had het duel onder controle.

RVVH bleef ook in de tweede helft rustig haar kansen afwachten. Na vijf minuten was het echter al raak. Uit een wat makkelijke gegeven vrije trap was het Jesse Eggers die de bal door de muur achter Dijkstra schoot. RVVH rook haar kans en voerde de druk op. Het resultaat was een strafschop nadat Alex de Bruijne aan de noodrem moest trekken.

RVVH JOS

Bouchkachakhe schoot hard op de paal vanaf elf meter en de rebound op de lat. JOS ontsnapte maar kwam niet onder de druk uit van RVVH. Twintig minuten voor tijd viel dan toch de te verwachte 2-1. El Ouazizi kopte een voorzet vanaf de rechterkant hard in.

RVVH verzuimde door te drukken, het raakte de paal en kreeg nog een 100% kans. JOS  zag een kopbal van Patrick Lokken, uit ene voorzet van Renger, op de buitenkant van de paal belanden.

RVVH was de verdiende winnaar en mag zo op 25 september aantreden tegen Vitesse. Voor JOS Watergraafsmeer zit het landelijke bekeravontuur er op. Wat rest in de districtsbeker en , nog veel belangrijker, de competitie.