Geflatteerde bekerzege Purmersteijn (zaterdag) op competitiegenoot Reiger Boys

Zaterdag derdeklasser Purmersteijn heeft door een ruime overwinning op Reiger Boys de tweede ronde van de districtsbeker. De 6-0 zege van de ploeg van Lars Keppel op de competitiegenoot was behoorlijk geflatteerd.

Het duel tussen de nummers één en drie van de derde klasse A begon met een goede mogelijkheid voor Reiger Boys-aanvaller Herbert Inecia. Zijn harde inzet werd geblokkeerd. Na een kwartier spelen was Purmersteijn wel trefzeker. Een afgemeten voorzet van Lorenzo Rijmers werd op fraaie wijze door spits Ricardo Stam binnen gewerkt. En nadat Kevin Hijlkema een geweldige kans omzeep had gebracht, werd het in de 33ste minuut ook 2-0, opnieuw via Stam.

Reiger Boys kreeg zelf ook genoeg kansen. Zo faalde Inecia oog-in-oog met doelman Aron van Boesschoten. Purmersteijn liep nog voor de rust uit naar 0-4. Stam voltooide, weer op aangeven van Rijmers, zijn onvervalste hattrick en Sonny Punt schoot een voorzet van Revelinio Groenert vernietigend in de kruising. Daardoor was het verschil na één helft al gemaakt.

De bezoekers gaven zich nog niet gewonnen en kregen in de eerste tien minuten van de tweede helft drie opgelegde kansen. Inecia en invaller Jermaine Rock (tweemaal) waren niet gelukkig in de afronding en daarmee vergat Reiger Boys zich te belonen. Ook hield Van Boesschoten knap de nul voor de Purmerenders, die uiteindelijk een 6-0 overwinning op het scorebord noteerden. Rijmers pikte zijn doelpuntje mee en na een fraaie assist van de ingevallen Dick Bos was ook de snelle Sergio Keizerweerd trefzeker.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.