Geflatteerde nederlaag voor HBOK in Castricum

HBOK heeft in de tweede klasse A een pijnlijk verlies geleden. Op bezoek bij Castricum creëerde het elftal van Don Guezen veel kansen maar werd er slecht met de mogelijkheden omgegaan. De thuisploeg was daarentegen uiterst effectief. Het duel eindigde uiteindelijk in een 4-1 overwinning voor Castricum.

HBOK won de afgelopen vijf competitie wedstrijden en was voorafgaand aan het duel samen met AMVJ koploper in 2A. In de eerste helft was HBOK beter en kregen zij een aantal goede kansen. Maar zoals wel vaker dit seizoen miste de dorpelingen veel mogelijkheden en kreeg HBOK hier later de deksel voor op de neus. Vlak voor rust kwam Castricum namelijk op voorsprong. Remko Hoek kon scoren nadat Zijlstra een kopduel wist te winnen.

tom de lange

Na de onderbreking stond het al snel 2-0 en opnieuw wist Hoek een doelpunt te maken. Het voorbereidende werk was van Mendel Aldershof en Thierry Weber. HBOK ging na de tweede treffer vol op de aanval spelen maar vond steeds de uitblinkende Castricum-doelman Marius Jansen op haar weg. Waar de gasten het nalieten om te scoren maakte Castricum er 3-0 van. Duco de Koning was ditmaal de doelpuntenmaker. Niet veel later werd het zelfs 4-0 nadat Sebastiaan Weber een strafschop raak schoot. Vlak voor tijd wist HBOK de eer nog te redden nadat Henk Abercrombie via de kluts scoorde.

clobus

Don Guezen baalde na afloop van de ruime nederlaag. Guezen: “Voetballend waren we beter, ook kregen we genoeg goede kansen. Maar helaas brak de slechte afronding ons vandaag op en was Castricum wel effectief. Zeker gezien de andere uitslagen in 2A hadden we vandaag zeer goede zaken kunnen doen.”

Guezen en vd Velde

Foto’s Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)