Geflatteerde nederlaag voor Kadoelen

Het zat de vrouwen van Kadoelen wederom niet mee. Tot een kwartier voor tijd leek Kadoelen eindelijk de eerste overwinning te gaan behalen. Door een onverwachte gelijkmaker en een rode kaart werd er weer verloren. De wedstrijd tegen Winkel in de eerste klasse eindigde uiteindelijk in een 5-1 nederlaag.

De technische staf had vandaag voor de uitwedstrijd een basisplaats ingeruimd voor rechtsback Daphne Reen waardoor Megan van der Lubbe doorschoof naar de rechtshalfpositie terwijl Joyce Dijkshoorn en Kimberly van der Horst voorin op de flanken geposteerd werden. Op een zwaar en open veld is het Winkel dat het initiatief neemt onder aanvoering van de gevaarlijke nummer 10 Khadija Marghadi . Dit leidt tot een grote kans in de 10e minuut maar gelukkig weet Saadia Ayyad met een mooie save redding te brengen ten koste van een corner. Hierna komt Kadoelen wat beter in de wedstrijd. Dit resulteert in de 17e minuut in de eerste kans als Lisanne Simonides de bal teruglegt op Joyce Dijkshoorn die de bal in een keer in de linkerhoek schiet. Helaas weet keepster Manon Mein haar vingertoppen nog tegen de bal te krijgen en krijgt Kadoelen een corner te nemen. De door Lisanne Simonides ingedraaide corner wordt net over gekopt door Kimberly van der Horst. Daarna komt Winkel twee keer gevaarlijk voor het doel van Kadoelen maar beide keren weet Saadia Ayyad redding te brengen.

Na 27 minuten moet de zieke Deline Verkerk het veld verlaten en voor haar in de plaats komt Nina Janssen in het veld wat tot wat omzettingen leidt. Een minuut later komt Kadoelen bijna op voorsprong als een prachtige vrije trap van Lisanne Simonides buiten bereik van Manon Mein op de lat terecht komt. We moeten tien minuten wachten op het volgende gevaarlijke moment van Kadoelen. Melissa Janssen speelt zich knap vrij en komt een tegen een te staan met de laatste vrouw. Haar schot is echter een gemakkelijke prooi voor Mein. Vlak voor rust is Winkel nog even dreigend maar wederom komt Saadia Ayyad als winnaar uit de bus.

Het begin van de tweede helft is voor Kadoelen. Nina Janssen begint aan een rush aan de rechterkant en geeft de bal voor. De bal raakt de lat en komt het veld weer in. Joyce Dijkshoorn is er als de kippen bij om de 0-1 binnen te tikken. Winkel is van slag en een minuut later is het wederom de goed opgekomen Nina Janssen die de bal breed legt op Mandy Prins die de bal vanaf 25 meter met een prachtig schot net naast het doel schiet.

24112013 Winkel VR1 - Kadoelen VR1 057

Winkel gaat hierna op zoek naar de gelijkmaker maar komt vaak niet verder dan de 16-meter. Inmiddels heeft Joyce Dijkshoorn plaatsgemaakt voor Annemein van Seijst. In de 68ste minuut ontsnapt Winkel aan de buitenspelval maar Megan van der Lubbe redding te brengen. Aan de andere kant is er een goede actie van Annemein van Seijst. Haar schot van buiten de 16 is echter een makkelijke prooi voor Manon Mein. Een kwartier voor tijd als Kadoelen de zaakjes op orde lijkt te hebben staat de organisatie achterin toch niet goed en kan Kersten Jenema namens Winkel van dichtbij de gelijkmaker binnentikken. Tot overmaat van ramp kan linksback Jaime Teiwes door een blessure niet verder spelen en omdat Kadoelen door haar wissels heen is, moet de wedstrijd met 10 speelsters uitgespeeld worden. Winkel ruikt bloed en Kadoelen wordt nu flink onderdruk gezet. Het is Khadija Marghadi die in de 82ste minuut in de rebound de 2-1 binnentikt. Nauwelijks van deze tegenslag bekomen is het amper een minuut later dezelfde speelster die op randje buitenspel de bal langs de uitgekomen Saadia Ayyad weet te schieten 3-1. Hiermee is de wedstrijd beslist. In de blessuretijd scoren Minou Daanenburg en Marijze Borst ook nog de 4-1 en 5-1 waardoor de uitslag wel erg geflatteerd is.