Geflatteerde nederlaag Zeeburgia in Bussum

Afgelopen zondag heeft Zeeburgia geen punten kunnen behalen tegen SDO. In Bussum kreeg het elftal van Mike Kolf veel kansen maar zoals wel vaker dit seizoen liet de afwerking te wensen over. SDO was daarentegen uiterst effectief en won het inhaalduel in de eerste klasse A met 3-0.

Zeeburgia begon goed aan het duel en de eerste grote mogelijkheid van het duel was dan ook voor de gasten. Een mooi uitgespeelde aanval kon niet worden afgewerkt door Randell Verwey. Zeeburgia was in het eerste kwartier de bovenliggende partij en kreeg nog een aantal goede kansen. SDO-keeper Rolf Hazelaar was echter uitstekend in vorm en zorgde ervoor dat het 0-0 bleef.

Foto550-QPUWWUJ6

In de 18e min was het raak voor SDO. Een aanval met een perfecte voorzet van Joël van den Heuvel werd bij de tweede paal tegendraads ingeschoten door Ilias El Mazouji. SDO was in deze fase beter en kwam bijna op 2-0, zo schoot Jerry Stift in de 22ste minuut tegen de paal. Vlak voor rust kreeg Edwin Miltin van Zeeburgia nog een goede kans maar weer stond doelman Hazelaar in de weg. Zo werd er met een 1-0 stand aan de thee begonnen.

Foto550-8HO67BRI (1)

In de 53 min kreeg de sterk spelende links buiten Abid El Saifeddine een hele goede kans maar ook nu was Rolf Hazelaar weer de spelbreker. SDO ging efficiënter om met de kansen. In de 56 min gaf Joël van den Heuvel een vuurpijl richting rand strafschopgebied. Zeeburgia-doelman Zurendell Mergarita kwam uit zijn doel en ging samen met El Mazouji het luchtduel aan. De keeper liet de bal los voor de voeten van Stift die beheerst binnenschoot. Verbazing alom bij Zeeburgia aangezien zij hier een duidelijke overtreding in zagen. Maar de scheidsrechter wou er niks van weten en keurde de curieuze treffer goed. Vlak voor het eindsignaal maakte SDO zelfs 3-0 nadat een schot van El Mazouji werd gestopt. De terugspringende bal werd door Jerry Stift alsnog ingeschoten. Door de nederlaag blijft Zeeburgia laatste in de eerste klasse A, de achterstand op Pancratius bedraagt drie punten.

Foto550-7J7EPZJI