Gehavend De Meer onderuit tegen Fortuna Wormerveer

De Meer heeft het in zijn eerste seizoen in de eerste klasse niet makkelijk. Ook tegen Fortuna Wormerveer speelden personele problemen de ploeg parten. Het laatste duel voor de winterstop werd uiteindelijk met 0-4 verloren.

Ten opzichte van vorige week miste trainer Marciano Nonneman nóg een speler. Vanwege een blessure was ook Ayyoub Bouinin dit weekend niet inzetbaar. “Door alle ontbrekende spelers stond de gehele achterhoede bijvoorbeeld op een andere plek en moesten er middenvelders achterin spelen”, licht Nonneman toe.

Ondanks dat kon zijn ploeg in de eerste helft goed mee en werden er zelfs nog twee grote kansen gecreëerd, die beide door doelman Sem Grapendaal werden gepakt. Ook Fortuna kreeg voor rust een aantal mogelijkheden, maar scoorde niet.

Na rust lag de 0-1 al wel heel snel in het net, binnen twintig seconden was het raak dankzij Jasper-Ewout van Bremen-Schneider. De ploeg maakte vervolgens ook de 0-2 via Ivan Temme. “Maar ons team bleef knokken en uiteindelijk maakten we ook een goal, die op miraculeuze wijze werd afgekeurd vanwege buitenspel”, zo baalde Nonneman. Daarna viel ook de 0-3 van Tringo Schut en was het duel gespeeld, waarna Fortuna in de slotseconden ook nog de 0-4 maakte via Bafode Touri.

“Dat het nu winterstop is, komt voor ons eerlijk gezegd perfect uit. We hebben zoveel pech gehad en missen steeds zoveel spelers, die hopen we fit te krijgen zodat we er na de winterstop staan.” Dan krijgt De Meer meteen twee belangrijke duels, met direct concurrenten SDZ en FC Uitgeest: “Als je die allebei wint, ziet de wereld er opeens al heel anders uit. Ons doel blijft om bij de onderste drie weg te komen.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 1a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)