Gehavend FC Aalsmeer glijdt uit bij BOL

FC Aalsmeer heeft geen beste beurt gemaakt bij de hervatting van de zaterdag eerste klasse A. Op bezoek bij BOL ging de ploeg van Cor van Garderen met 3-2 onderuit. Die nederlaag hebben de Aalsmeerders vooral aan zichzelf te wijten, oordeelde de oefenmeester.

Het begon allemaal zo goed in Broek op Langedijk. Nadat Giliano Eijken uit een goede aanval de score opende, verzuimde Martin Campbell tot twee keer toe de marge te verdubbelen. BOL bleef hierdoor in de wedstrijd en kwam in de tegenaanval op gelijke hoogte. Een kopbal van Sietse Brandsma eindigde tegen de paal, waarna Martijn Ton de bal in de rebound eenvoudig binnen kon tikken: 1-1.

Even later was Brandsma wel trefzeker nadat de Aalsmeerse defensie een vrije trap niet goed verwerkte: 2-1. Nog voor de rust trok Chelton Linger met een fraaie kopbal de stand gelijk. Een gehavend FC Aalsmeer – door afwezigheid van onder meer de geblesseerden Berry Kramer, Sander Aznar Martinez en de zieke Junior Tiller moest Van Garderen opnieuw behoorlijk puzzelen – moest het vervolgens in de tweede helft afleggen.

Dat de bezoekers na rust onderuit gingen, hadden ze volledig aan zichzelf te danken. Er werd nauwelijks een kans weggegeven en BOL was alleen via een van richting veranderd schot van Schoon (tegen het aluminium) gevaarlijk. Totdat de thuisploeg ruim tien minuten voor tijd een hoekschop kreeg en Rene Rootlieb hieruit raak schoot. Tot groot ongenoegen van Van Garderen. “Weer lopen ze niet met hun man mee. Je kan afspraken maken wat je wil, maar dan moet je ervoor zorgen dat je er staat. De doelpunten geef je kinderlijk weg. En het zijn ook nog jongens die lang genoeg meegaan. Dit was zonde en onnodig.”

Door de nederlaag, de derde op rij, is FC Aalsmeer naar de tiende plek gezakt. Van Garderen hoopt dat de lappenmand op korte termijn snel leegloopt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.