Gehavend HBOK wacht zware klus in bekerderby tegen Swift

Na de stunt tegen De Meern wacht voor HBOK wederom een hoofdklasser in de districtsbeker. In de achtste finales gaan de Zunderdorpers op bezoek bij Swift. Tom de Lange blikt vooruit op onze wedstrijd van de week.

Waar het bij HBOK voor de winterstop uitstekend draaide, loopt het na de winterstop een stuk stroever. De Lange heeft hier wel een verklaring voor. “Het is lastiger voetballen omdat ploegen anders gaan spelen tegen ons. Wij moeten nu het spel maken terwijl onze kwaliteiten eigenlijk in de omschakeling liggen. Onze spitsen zijn op de counter namelijk erg gevaarlijk. Daarnaast ontbreekt het ons na de winterstop een beetje aan geluk. Voor de winterstop viel alles onze kant op en nu zit het af en toe tegen.”

De aanvoerder van de zaterdag tweedeklasser verwacht een hele zware wedstrijd tegen Swift. “We missen veel spelers dit weekend. Er zijn een aantal jongens geschorst, geblesseerd en op vakantie. Als we compleet zijn wordt het al heel lastig tegen een ploeg als Swift, laat staan als we veel spelers missen. Toch nemen we het bekertoernooi absoluut serieus en we willen Swift veel weerstand bieden.”

Dat HBOK dit seizoen tot grote dingen in staat is, bleek in de vorige ronde tegen De Meern. De ploeg van Marc Onsia schakelde won op eigen veld met 4-2 van de zondag hoofdklasser. “Dat was een prachtige overwinning. Het was alleen een doordeweekse wedstrijd en ik betwijfelde of zij erg gemotiveerd waren om die wedstrijd te winnen. Toch was het een geweldige prestatie van ons. We speelden echt goed die wedstrijd.”

De laatste ontmoeting tussen beide ploegen was in maart 2015, toen Swift en HBOK allebei in de zaterdag eerste klasse B speelde. Swift won toen met 2-0 door goals van Gabel en Smeeing. De Lange was er in die wedstrijd bij, maar hij kan zich niet veel herinneren van het duel. “Ik weet inderdaad dat ik in het verleden tegen Swift heb gespeeld, maar de uitslag kon ik mij niet meer herinneren. Van de huidige ploeg ken ik eigenlijk alleen doelman Sieuwerd Teerink. Maar Swift heeft altijd een goede ploeg. Ze zijn super fit en vormen een sterk collectief. Het zal daarom een zware wedstrijd worden voor ons.”

Het zou voor HBOK de eerste overwinning op Swift van deze eeuw kunnen worden. Van de acht eerdere duels deze eeuw trok Swift zeven keer aan het langste eind en eindigde de derby eenmaal in een gelijkspel.

Maandag is er een uitgebreide samenvatting van onze wedstrijd van de week te zien op de website.

Bekijk hier de wedstrijd van de week HBOK – Swift terug (2-2)

Foto: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)