Gehavend OFC (zaterdag) onderuit op Marken

OFC (zaterdag) is in een redelijk gelijk opgaand duel met 2-0 onderuit gegaan bij subtopper Marken. De rode lantaarndrager van de zaterdag tweede klasse A zag bovendien concurrenten EDO en Buitenveldert een punt weglopen.

Met schorsingen en blessures moest er behoorlijk gepuzzeld worden bij de Oostzaners. Bovendien had OFC moeite met de 4-4-2 formatie van Marken en was de eerste paar minuten zoekende. Nadat de lat redding bracht, pakten de bezoekers het vervolgens goed op. Grote kansen voor Nick Kramer, Don Goos een vrije trap van Adnan Barakat gingen er niet in. Aan de andere kant faalden Marken-aanvallers Ramon Veerman en Tijs Klaver in de afronding.

Na de rust kwam OFC furieus uit de startblokken. De verdediging van Marken stond te slapen en invaller Mark Boeijen kon alleen op doelman Jeffrey Koreman afgaan, maar schoot naast. Waar de gasten vergaten de trekker over te halen, opende Marken wel de score. Leon Schipper stuurde Veerman de diepte in, hij kapte een Oostzaanse verdediger uit en schoot de bal onder doelman Davey Clements door in het doel: 1-0.

OFC ging hierna op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Barakat en een goede actie van Goos leverden geen treffer op. Vijf minuten voor tijd gooide Klaver het duel definitief in het slot in het voordeel van de thuisploeg. Uit een counter bepaalde hij de eindstand op 2-0.

Omdat concurrenten EDO en Buitenveldert een punt pakten, is de achterstand van de hekkensluiter op de nacompetitieplekken gegroeid naar vijf punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.