Home / Algemeen / Gehavend Swift verliest ook de inhaler tegen Zwaluwen

Gehavend Swift verliest ook de inhaler tegen Zwaluwen

In de zaterdag Hoofdklasse A is een door blessures geteisterd Swift voor de tweede keer op rij op eigen veld onderuit gegaan. Zwaluwen was de ploeg van Bart Logchies met 1-3 te slim af. Justin van Mullem zorgde voor alledrie de treffers van de bezoekers.

De absentielijst was zaterdag enorm bij Swift. Blessures, griep en vakanties speelden parten bij de Amsterdammers. Onder meer Bas Middelkoop, Tim Wulffraat, Max van Wakeren, Jaap Smeeing en Ron Rosenhart ontbraken.  Tot overmaat van ramp haakte sluitpost Bogdan Constantin tijdens de warming-up vanwege griep ook af. Sieuwerd Teerink, die maanden die niet onder de lat stond, was zijn vervanger. Het grote aantal afwezigen speelde volgens Logchies zeker een grote rol maar de keuzeheer zag ook andere redenen voor de nederlaag. “We geven te makkelijk goals weg. De uitslag gaf niet de verhoudingen op het veld weer, maar we kwamen zelf maar moeilijk to scoren. In de tweede helft komen we goed terug tot 1-1. De 1-2 was daarna een mentale domper.”

Het inhaalduel, in december vanwege de sneeuwval afgelast, kende een rustig begin. Fidel Yilmaz kwam voor Swift met het eerste speldenprikje, maar zijn inzet rolde voorlangs. De thuisploeg kwam voor de rust maar moeilijk tot goede kansen. In het eerste half uur zorgde alleen Yilmaz voor het grote gevaar. Op aangeven van Teun van Zweeden mikte hij in de dertigste minuut voorlangs. Aan de overzijde was Zwaluwen met name dreigend via de snelheid van Joseph Goncalves en spits Justin van Mullem. Laatstgenoemde kopte de gasten een minuut na de kans van Yilmaz uit een vrije trap van Jesper Gudde op 0-1. Een tegenvaller voor Swift dat voor de pauze alleen nog gevaarlijk was via een poging uit de tweede lijn van Dennis Dinkgreve.

In het tweede bedrijf gooide Swift meer gas erop en het resulteerde in een aantal goede kansen. Yilmaz stoomde goed door via de linkerkant en vond de buitenkant van de paal en een inzet van Moelee was een gemakkelijke prooi voor Marvin van Tienen. De Zwaluwen-sluitpost mocht even later alsnog vissen. Dinkgreve profiteerde van slecht verdedigend werk van Jerry Scholman en bracht Swift na een uur spelen langszij: 1-1. Een behoorlijke opsteker voor de thuisploeg, die met het inbrengen van Jordy de Groot op jacht ging naar de zege.

Niet lang na deze wissel waren de rollen echter volledig omgedraaid. Miscommunicatie tussen Teerink en Mike Ruijter leverde in de 68ste minuut de 1-2 op van wederom Van Mullem. Logchies: “We speelden tot de 1-2 heel goed. Het mag niet gebeuren dat we hem op deze manier tegen krijgen. Sieuwerd stond voor het eerst op goal na twee trainingen. Hij heeft anderhalf jaar niet gespeeld. Het is niet zo gek dat de ritme en communicatie op dat moment ontbreekt, maar het is zuur dat het op dat moment gebeurt.”

Het beste was er na deze goal wel af bij Swift. Logchies probeerde voorin nog wat te forceren met vier aanvallers. Maar wederom lag de bal vlak na een wissel aan de overzijde in het net. Van Mullem brak goed door en versloeg Teerink twaalf minuten voor het einde met een stiftje: 1-3. Een hattrick voor de volgens Zwaluwen-delegatie gelegenheidsspits. Swift was niet bij machte om het duel in het slot nog spannend te maken. Wel kon met Yilmaz de volgende speler aan de lappenmand worden toegevoegd. Yilmaz, de laatste tijd erg op dreef met doelpunten, verdraaide zijn knie en werd per brancard afgevoerd.

Na de 0-4 vorige week tegen Noordwijk stond Swift wederom met lege handen. “We waren vandaag beter dan Zwaluwen, maar dat zie je niet in de stand terug. We waren machteloos met aanvallers. Dat is vervelend. Voor de rest moeten we verder kijken”, sloot Logchies af. De oefenmeester ziet zijn ploeg naar de tiende plek zakken op de ranglijst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.

Verslag en foto’s: Justin Crombeen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)