Gehavend Waterwijk onderuit bij koploper Delta Sports’95

In de zaterdag tweede klasse B heeft Waterwijk op bezoek bij Delta Sports ’95 geen potten kunnen breken. De ploeg van Mo El Abdallaoui was niet compleet en liep dan ook tegen een 3-1 nederlaag op. Klik hier om te uitslagen, standen het programma van de zaterdag tweede klasse B te zien.

De eerste helft ging het duel gelijk op, maar de snelle buitenspelers van de thuisploeg stelden de verdediging van Waterwijk behoorlijk op de proef. Het eerste kwartier kon Waterwijk zich nog wel meten met Delta Sports. Er was een strafschop voor nodig om de thuisploeg aan een voorsprong te helpen. Berend Bram Heinen verzilverde dit buitenkansje feilloos: 1-0.

Hierna waren er twee ploegen die voor de winst gingen, maar veel kansen leverde dat nog niet op. Vlak voor de rust werd het harde werken van Waterwijk dan toch beloond en wist men via een aanval over links door Mitchel Vogel nog voor de rust gelijk te maken 1-1. In de tweede helft noodgedwongen wissels bij Waterwijk. Delta Sports voelde aan dat er meer in zat dan een gelijkspel. De druk werd opgevoerd, hierdoor moest Waterwijk zich terug laten zakken.

In de tiende minuut van de tweede helft zwichtte Waterwijk, toen een lange uittrap van de Delta Sports doelman terecht kwam bij spits Lennart Dubbeldam. Hij kon vrij simpel zijn ploeg op 2-1 zette. De thuisploeg behield hierna het betere van het spel. Door balverlies van Oday Dissi kon Waterwijk uiteindelijk ook een derde goal niet voorkomen. Dubbeldam was ook nu weer de maker en liet Gianni Hermans kansloos 3-1. Bij Waterwijk moest ook Lynel Lemmert nog uitvallen door een blessure. Wel had Waterwijker Ryan Inge nog een mogelijkheid maar het leverde uiteindelijk geen goal meer op.

Waterwijk coach Mo El Abdallaoui wist dat het moeilijk zou worden te meer omdat hij niet compleet kon uitkomen. “We hadden in de eerste helft nog wel wat mogelijkheden maar de snelle counters van Delta Sports braken ons uiteindelijk op. En als je zelf wat fouten maakt help je de tegenstander natuurlijk in het zadel” aldus Abdallaoui die er vanuit gaat dat hij zaterdag weer aardig compleet is. Door de overwinning gaat Delta Sports nog steeds aan kop in de tweede klasse B. Waterwijk zakt enkele plaatsen op de ranglijst. Komende zaterdag ontvangt Waterwijk in eigen huis het Hilversumse Victoria.

Foto en tekst: Herman de Wit