Gehavend ZOB onderuit bij Valken ’68

Een gehavend ZOB heeft uit bij Valken ’68 een terechte 3-1 nederlaag geleden. Trainer Mohad Zaoudi miste 4 basisspelers en dat bleken er even te veel te zijn. Valken ’68 speelde feller, won de meeste duels en had vaak de tweede bal. Ook de kansenverhouding viel duidelijk in het voordeel van de ploeg uit Valkenburg uit.

De eerste tien minuten gingen redelijk gelijk op, maar na deze fase werd Valken ’68 duidelijk sterker. De eerste kans was dan ook voor Valken ’68, maar de linkerspits zag zijn inzet net naast de kruising gaan. Halverwege de eerste helft onstonden er twee hachelijke momenten voor het doel van ZOB-doelman Danny Been. Hij werd twee keer gepasseerd en beide keren wist verdediger Marko Pals de bal voor de lijn weg te werken. Twee minuten later redde de doelman tot twee keer toe knap op schoten van de spits, maar even later kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Een hoge voorzet vanaf de linkerkant kwam bij de vrijstaande spits Huig van Duijn, die hard en hoog de 1-0 binnenschoot. Even later kwam ZOB goed weg, toen een poging van Valken ’68 op de lat eindigde en met wat geluk kwam ZOB even later zelfs op gelijke hoogte via Nigel Schaasberg.

Ook in de tweede helft was Valken ’68 de bovenliggende partij, en speelde het veel agressiever dan ZOB. Bij de ploeg van trainer Mohad Zaoudi was er veel te weinig beweging zonder bal, en werden er veel te weinig kansen gecreëerd. Toch duurde het een tijdje voor de thuisploeg weer op voorsprong kwam. Halverwege de tweede helft maakte Huig van Duin zijn tweede goal van de middag. En tien minuten later maakte hij zijn hattrick compleet.