Geinburgia boekt eerste zege

Geinburgia heeft als nieuwkomer in de derde klasse eindelijk haar eerste punten binnen. In Amstelveen werd Sporting Martinus, dat ook nog niet gewonnen heeft dit seizoen met 2-0 verslagen.

Geinburgia startte fel en had het eerste half uur het overwicht en de ploeg van John Vrijhoef maakte dan ook het spel. Gzrote kansen leverde dat de bezoeker trouwens niet echt op.

In het laatste kwartier pakte Sporting Martinus het spel wat beter op, maar het bleef slechts bij wat halve kansen zoals een afstandsschot van Arabi El Abdessadak.  Martinus-trainer Rob Wever zag dat het niet liep en greep in de rust in en maakte een dubbele wissel. Veel verschil maakte het echter niet.  Geinburgia is het eerste kwartier na rust zeer effectief met de kansen die het krijgt. Allereerst mag Martijn Jansen van de bezoekers de bal op de lat kegelen. Niet veel later de volgende kans. Randje buitenspel glipt Geinburgia door de Martiniaanse defensie, waarna Sergio Rigters in de achtervolging aan de noodrem trekt met een penalty als gevolg. Opmerkelijk genoeg trekt de arbiter geen kaart. De penalty wordt binnengeschoten Geoffrey van Vliet, 0-1.

Trainers John Vrijhoef (L) en Rob Wever

Kort hierop krijgt Geinburgia een dot van een kans op 0-2, maar oog in oog met keeper Angelo Thomas gaat de bal voorlangs. Sporting Martinus herpakt zich dan en gaat via de flanken (Wismeijer en Arabi) op zoek naar de aansluitingstreffer. Dreiging is er en een goede voorzet van Wismeijer beland op het hoofd van Arabi, maar zijn kopbal wordt goed gekeerd door de doelman van Geinburgia. Het is dan, na een dik uur spelen, de eerste echte kans voor Sporting Martinus.

Doorzetten doen de Amstelveners in die fase niet; sterker nog, de bezoekers komen een kwartier voor tijd op 0-2. Na een vermeende overtreding laat de arbiter doorspelen, omspeelt Bob in ‘t Groen van Geinburgia doelman Thomas en is het 0-2.

Voor Geinburgia zijn het dus de eerste punten in de derde klasse. Martinus wacht nog steeds op haar eerste overwinning van het seizoen.

Voor de actuele stand en de overige uitslagen kunt u terecht op de klassepagina van zondag 3C

Verslag en foto’s: www.martinianen.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!