Geinburgia - VVA/Spartaan

Geinburgia en Spartaan delen punten

Afgelopen zondag stond op Sportpark Bob de Vries, de Amsterdamse derby, Geinburgia-VVA Spartaan op het programma. VVA Spartaan kon een overwinning gebruiken, aangezien de Amsterdammers op 10 punten staan en meespelen voor de koppositie. Er waren veel kansen voor beide teams, wat resulteerde in een gelijkspel, 1-1.

Eerste 10 minuten was Spartaan de betere club. Zette goed druk, maar daarna werd het voor Spartaan een stuk moeilijker om het goede voetbal op het gras van de tegenstander vol te houden. Geinburgia kreeg meer balbezit en creëerden veel kansen. In de 30e minuut moest een belangrijk speler van Spartaan het veld verlaten. Lava Daniel verrekte tijdens een actie zijn lies en kon niet meer verder spelen. Het viel op dat Geinburgia brutaler ging spelen. Ondanks dat feit, kreeg VVA in de 40e minuut een grote kans. Bilal Lakbila gaf een prima voorzet op Dennis Amankwah, maar de score bleef 0-0. Tot dat Geinburgia een paar minuten voor rust op een 1-0 voorsprong kwam. Enigszins onterecht, want de bal kwam voort uit een uitbal, die duidelijk nog binnen de lijn was. Uit deze ingooi, volgde een counter van Geinburgia. Een fantastische pass van Ricardo Felter, op Geoffrey van Vliet, die de bal geweldig afmaakte in de bovenhoek. Vlak voor de rust werd de bal nog door Martijn Jansen van de doellijn gehaald en ging Geinburgia met een 1-0 voorsprong de rust in.

Mouad Tallih van VVA/Spartaan

In de tweede helft was er een oppermachtig VVA te zien, met veel kansen. Meteen kwam er een grote kans voor Azziz Mohdadi, met daarbij een fantastische redding van Sjors Duynmayer, die een prima wedstrijd heeft gekeept. Een paar minuten later was het dan toch verdiend raak. Bilal Lakbila gaf een voorzet op Mouad Tallhik, die de bal binnen kopte. Het was duidelijk te zien dat de club van Mike Kramer aan het vechten was voor de 3 punten. Tot het moment dat de aanvoerder van Spartaan, Jessy Tuffour zijn 2e gele kaart pakte en moest vertrekken. Door dit voorval ging Geinburgia voor een overwinning. De laatste 5 minuten bestonden alleen maar uit corners, die geen resultaat opleverde en de stand 1-1 bleef.

Mike Kramer vond het een verdiend resultaat. ‘Het zijn beide hard werkende ploegen. Geinburgia overmeesterde de eerste helft en wij de tweede helft. Het was opvallend dat de scheids geen favoriet van het publiek was. Veel onbegrijpelijke beslissingen, die in dit geval ook tot een doelpunt hebben geleid. De kaarten die getrokken zijn, waren daarentegen wel terecht.’

Dennis Amankwah van VVA/Spartaan

 

Wat vinden jullie, worden de kaarten dit seizoen opvallend meer gegeven? Geef je mening in de poll.

Verslag Melanie Stuije
Foto’s VVA/Spartaan

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)