Geinoord bezorgt FC Almere onverdiende nederlaag

De gehele wedstrijd de betere ploeg en toch met lege handen achterblijven. Het overkwam FC Almere tegen Geinoord. De ploeg van Sandor Augustijn liet bovendien een kans liggen om in te lopen koploper Victoria en moet de tweede plek in de zaterdag tweede klasse B afstaan aan Geinoord.

Vooral in de eerste helft waren er voor FC Almere voldoende kansen om een riante voorsprong te pakken. Aanvallen werden echter te ver doorgevoerd, terwijl de trekker sneller overgehaald had moeten worden. Lesley Vlieger slaagde er liggend wel in om de score te openen. Vervolgens faalden achtereenvolgens Vlieger, Douwe Willemars en Nick Stots om de voorsprong te verdubbelen.

Toen Geinoord er vlak voor rust plots in slaagde om de gelijkmaker te produceren via Timo Meerding, dachten vele Almeerse toeschouwers dat de thuisploeg de zaken na de rust wel recht zou trekken. Daar leek het aanvankelijk ook op. Een kopbal van Vlieger (naast) en een inzet van Peter van Dongen op de lat hadden een betere lot verdiend. Geinoord profiteerde hier optimaal van. In de zeventigste minuut werd David Jackson goed vrijgespeeld en liet hij Almere-doelman Gijs Roelofsen kansloos: 1-2.

Hierna voerde FC Almere flink de druk op, maar het benutten van kansen was de hele middag een te grote opgave voor de thuisploeg. Vlak voor tijd maakten de Nieuwegeiners aan alle onzekerheid een eind door de er zelfs 1-3 van te maken. Roland Truggelaar besliste het duel namens de gasten.

“Met een iets aanvallender systeem hebben we veel kansen gecreëerd. Het lukte ons alleen niet om te scoren”, zag ook Almere-trainer Sandor Augustijn. “Het lukte ook niet om alles in de rust naar onze hand te zetten. Dan loop je tegen een onverdiende nederlaag op.”

De Almeerders staan nu derde, twee punten achter Geinoord en vier achter koploper Victoria. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag en foto: Herman de Wit