Home / Algemeen / Gelijkmaker in blessuretijd levert IVV punt op tegen DWS

Gelijkmaker in blessuretijd levert IVV punt op tegen DWS

DWS en IVV hielden mochten zondagmiddag allebei een punt bijschrijven. Voor de Landsmeerders voelde dat als een gewonnen punt, voor DWS als twee verloren punten.

In de eerste helft kwam DWS op voorsprong via een fraaie volley van Darryl Bobson. Dat was ook de ruststand, al had DWS zeker kansen gehad op meer. Zo werd onder andere twee keer de paal geraakt. Na rust gingen de Amsterdammers op dezelfde voet verder en dat resulteerde in de 2-0 van Jason Dasburg. Het kreeg daarna met het uitvallen van Jean-Pierre Kerkeboom wel een domper te verwerken. Hij bleek een belangrijke pion in het spel van DWS. Aan de andere kant ging IVV wat opportunistischer spelen en probeerde het met een aantal wissels de boel wakker te schudden. “Een beetje laat, maar het lukte wel. De wedstrijd begon toen wat te kantelen”, aldus IVV-trainer Edwin Keizer.

Uiteindelijk mocht IVV de 2-1 maken na een fout van Caine Brunings. Hij liet de bal los na een afstandsschot, waardoor Daniël Schermer kon intikken. Diep in blessuretijd wist IVV er ook nog 2-2 van te maken. Een lange bal viel voor de voeten van Dylan van Os, die zijn achtste competitiegoal aantekende.

“Vooraf zou je tevreden zijn met 2-2 tegen IVV. De ploeg heeft vandaag hard gewerkt en ook goed gevoetbald. Maar aan de andere kant moet je zo’n wedstrijd ook gewoon over de streep kunnen trekken”, aldus een balende Patrick van Leeuwen na afloop.

Bij Edwin Keizer waren er gemengde gevoelens: “Sommige jongens bij ons dachten er te gemakzuchtig over en dachten dat het wel op 60% of 70% kon vandaag. Maar ik ben er blij mee dat ze zich toch nog terug knokken en we hier een punt aan overhouden. We blijven ongeslagen, dat stemt toch wel tot tevredenheid.” Bovendien verloor De Meer, dat tot nu toe de minste verliespunten had, van DCG. “Dat is voor ons natuurlijk gunstig, maar de competitie is nog verschrikkelijk lang”, zo relativeerde Keizer.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

DCG kan eindelijk weer juichen na zege op De Meer

 

 

 

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)