Gelijkspel bij Blauw Wit – Pancratius

Blauw Wit en Pancratius hebben vanmiddag de punten gedeeld. In een redelijk aantrekkelijke wedstrijd kon het beide kanten opgaan maar stond er uiteindelijk 1-1 op het bord. Blauw Wit pakt hiermee weer een puntje en sluit onderin de middenmoot aan. Pancratius staat al een tijdje in die middenmoot. Na een flitsende seizoenstart is de ploeg van Ton Pronk op de zevende plaats beland.

Blauw Wit begon goed aan de wedstrijd en had in het begin de betere kansen. Gedurende de eerste helft kwam Pancratius beter in het spel en net voor rust viel de eerste goal te noteren. Jaap Smeeing van Pancratius was de aangever vanaf links en Tony Schreurs kon afmaken. De aanvaller maakte hiermee zijn negende doelpunt van het seizoen. De rest van de eerste helft probeerde Pancratius er nog meer uit te halen, maar voor rust werd er niet meer gescoord.

Blauw Wit-Pancratius 1

Na rust een evenwichtiger beeld, waarbij beide ploegen kans hadden op en doelpunt. Blauw Wit tekende echter halverwege voor de gelijkmaker. Een onderschepte bal kwam bij Adil Jamal terecht die de doelman van Pancratius met een fraaie boogbal verschalkte. Daarna golfde het spel nog wel op en neer, maar met het verstrijken van de tijd vloeiden de krachten ook langzaam weg en stapten de teams allebei met een punt van het veld.

Doelpuntenmaker Tony Schreurs van Pancratius kon er mee leven.
Schreurs:’Het was wel een terechte uitslag. Toch hadden we het gevoel dat we hier meer konden halen. Met name aan het einde van de eerste helft hadden we kunnen scoren. Waar in het begin van het seizoen alles meezat is het geluk nu wat minder. Misschien ook logisch, we hebben een jonge ploeg.’

Reserve doelman Rachid el Guebli van Blauw Wit proefde bij zijn team na afloop toch wat teleurstelling.
El Guebli:’We krijgen in het begin van de wedstrijd een paar echt goede kansen en dan ga je toch met een 0-1 achterstand de rust in. In de tweede helft kon het beide kanten op. Wij hadden ook wel wat moeite met Schreurs en Smeeing, dat moet gezegd. Het is zo’n wedstrijd waarvan je denkt dat er meer in zit.’

Blauw Wit en Pancratius hadden dus allebei op meer gehoopt vandaag, maar dat moet dan maar volgende week gebeuren. Blauw Wit mag dan uit naar Uitgeest. Voor Pancratius zelfs twee thuiswedstrijden deze week. Donderdagavond komt Hoogland op bezoek en zondag volgt AFC 34.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)