hbok

Gelijkspel bij Marken voor HBOK

HBOK is de competitie niet begonnen zoals gehoopt. De ploeg van Kai Meeuwsse kwam op Marken niet verder dan 1-1, ondanks dat het Marken terugdrong tot het eigen zestienmetergebied.

De Zunderdorpers begonnen wel sterk aan de wedstrijd en kregen een paar kansjes. Marken kreeg na een minuut of tien de eerste mogelijkheid via Mohammed el Boughlali, maar zijn schot ging naast. In de rest van eerste helft bleef HBOK de bovenliggende partij, maar het slaagde er niet in om de score te openen. Daardoor was het vlak voor rust verrassend genoeg Marken dat op voorsprong kwam. HBOK verspeelde de bal, waardoor Luke de Waart de bal op aangeven van El Boughlali over de doelman Joey Potveer lobte.

Al snel in de tweede helft kon HBOK de score weer rechttrekken. De bal ging op de stip nadat Tijs Klaver Nerivio Kasanwirjo had neergehaald. Invaller Jeffrey Bok maakte er vanaf de stip 1-1 van. HBOK voerde de druk op en kreeg kans op kans. Het raakte de paal en zag meerdere ballen van de lijn gehaald worden. De slotfase leverde nog een hachelijke situatie op. Marken-doelman Yort Willems geel kreeg en er een indirecte vrije trap volgde. Willems zou commentaar hebben gehad op de leiding en er volgde dus een indirecte vrije trap van net buiten het vijfmetergebied. De vrije trap ging echter over het doel, waarna zo’n honderd minuten voetbal voorbij waren.

Meeuwsse zag zijn ploeg een redelijke eerste helft spelen. “We dwongen af dat Marken ging inzakken en de wedstrijd met de kont op de zestienmeterlijn speelde. Alleen lukte het ons niet om de verdediging stuk te spelen. We deden het in de eerste helft nog redelijk, alleen Dennis Kaars had zijn vizier niet op scherp staan.” Wel baalt de trainer van HBOK dat de eerste wedstrijd niet in een overwinning kon worden omgezet. “Het zijn dure punten die we verspelen. Wel geeft het me als trainer stof tot nadenken, er zullen meer teams zijn die deze tactiek gaan hanteren.”

Volgende week ontvangt HBOK FC Zaandam, dat in de eerste speelronde met 0-4 verloor van FC Aalsmeer.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

 

FC Aalsmeer haalt op bezoek bij FC Zaandam uit

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)