Gelijkspel bij RKAVIC volstaat voor kampioenschap CTO’70

CTO’70 heeft zich verzekerd van het kampioenschap van de zaterdag vierde klasse D. Een 2-2 gelijkspel op bezoek bij middenmoter RKAVIC was voor de ploeg van Latif Wooter voldoende om de titel te pakken, waardoor de Duivendrechters na een afwezigheid van twee jaar terugkeren in de derde klasse.

Het moet nog even bezinken bij Wooter. “Als ploeg hebben we dit seizoen heel hard gewerkt. Daarom gaat al mijn lof uit naar de jongens. We hebben een prachtige groep met veel potentie. Eentje die samen wil groeien en het is zaak om de groep bij elkaar te houden. We gaan kijken waar we ons kunnen versterken.” Uitspraken over volgend seizoen in de derde klasse waagt de oefenmeester zich nog niet aan. “Vorig jaar riep ik heel hard over promotie, toen werden we vijfde. Dit seizoen hebben we alles van wedstrijd naar wedstrijd bekeken.”

Twee weken geleden ging het nog mis voor CTO’70. Tegen runner-up Sporting Martinus hadden de Duivendrechters ook genoeg aan een gelijkspel, maar was de achtervolger met 5-6 te sterk en miste routinier Kiki Musampa op een cruciaal moment een strafschop om zijn ploeg alsnog aan het kampioenschap te helpen. Diezelfde Musampa ontbrak nu, vanwege een wedstrijd met oud-Manchester City tegen Wigan Athletic. Naast de oud-prof ontbraken er nog zes belangrijke spelers door vakantie of blessures.

In Amstelveen liep het lange tijd gelijk op. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg CTO’70 steeds meer grip op het duel. Wooter wist de stand bij Sporting Martinus (1-1 tegen laagvlieger TABA, red.) waardoor het eigenlijk niet meer fout kon gaan voor de koploper. Semmy Feenstra en Colin Sosu tekenden voor de Duivendrechtse treffers. “De jongens wisten niets over de stand bij Martinus. Daar heb ik ook bewust niks mee gedaan, dan gaan ze toch anders die wedstrijd in.”

Na afloop was er sprake van een klein feestje. De medailles en oorkonden werden in ontvangst genomen, Wooter sprak zijn groep toe en vervolgens ging iedereen rustig naar huis. Het echte kampioensfeest wordt bewaard voor de laatste competitiewedstrijd, op 26 mei thuis tegen Zuidoost United. “Dan zijn we ook pas weer compleet en je moet dit wel kunnen vieren met de hele groep.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse D

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)